• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Összefogtak, ezért kevesebbet költenek

Hírek Forrás: Semmelweis Egyetem

Januártól mind a tíz intézménynek 14,80 forint+Áfa/kWh kell csak fizetnie, szemben a korábbi átlagos 16,32 forinttal.

A földgáz után a villamosenergia-beszerzésnél is közös fellépést kezdeményezett a Semmelweis Egyetem: kilenc felsőoktatási intézmény és Pécs város önkormányzata fogott össze, és ért el kedvezőbb árat a közös közbeszerzéssel, melynek köszönhetően olcsóbban szerezhetik be a villamos energiát 2016. január 1-jétől - derül ki az egyetem kancellári híreiből.

A Semmelweis Egyetem és a programban résztvevő többi intézmény: Eötvös József Főiskola, Károly Róbert Főiskola, Károly Róbert Kutató-Oktató Nonprofit Kft, Testnevelési Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola, Zeneművészeti Egyetem, Magyar Táncművészeti Főiskola, Pécsi Tudományegyetem, Színház- és Filmművészeti Egyetem együttes tervezett villamos energia igénye körülbelül 94,5 millió kWh, ami a magyar piacon már jelentős mennyiségnek számít; ebből 30 millió kWh a Semmelweis Egyetem felhasználása – tájékoztatott Dr. Ménesi Balázs beszerzési igazgató.

Mint elmondta, ketten tettek érvényes ajánlatot. A papíron beadott legkedvezőbb ár nettó 1 milliárd 886 millió Ft volt, ami a 37 lépéses elektronikus liciten még további közel nettó 486 millió forinttal csökkent. Mindez azt jelenti, hogy januártól mind a tíz intézménynek 14,80 forint+Áfa/kWh egységárat kell csak fizetnie, szemben a korábbi átlagos 16,32.+Áfa/kWh árral. Az egyes intézmények jelenlegi egységárai nettó 14,6 Ft/kWh és 24,49 Ft/kWh között mozognak.

A tíz intézmény – jelenlegi árral és az éves mennyiséggel számított – együttes megtakarítása bruttó 182 millió Ft lesz 2016-ban. A Semmelweis Egyetem esetében a jelenlegi árral számolva ez mintegy 400 000 forint megtakarítást jelent. Ez azt mutatja, hogy eddig is jó áron szerezte be a villamos energiát az egyetem, amit a közös beszerzéssel sikerült még egy kicsit tovább javítani – mondta a beszerzési igazgató.

Korábban a földgázbeszerzés kapcsán fogott össze a Semmelweis Egyetem kancellárjának kezdeményezésére nyolc felsőoktatás intézmény, mellyel összességében 400 millió forinttal kedvezőbb árat sikerült elérni. Az akkori és a mostani számok is azt bizonyítják, hogy együttműködéssel, csapatmunkával jobb eredményt lehet elérni, mintha mindenki külön tárgyalna.