• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Páciensközpontú egészségügyi projekteket támogat a KPMG

Hírek 2019.02.13 Forrás: Weborvos
Páciensközpontú egészségügyi projekteket támogat a KPMG

Idén három, az egészségügyhöz több szálon kötődő civil szervezet nyert önkéntes szakmai munkát, laptopokat és 1-1 millió forint támogatást.

Idén három, az egészségügyhöz több szálon kötődő civil szervezet, a Nem Adom Fel, és a PAF (Pozitív Attitűd Formálás) Alapítvány, illetve a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége nyert önkéntes szakmai munkát, 1-1 millió forint támogatást, illetve laptopokat a KPMG Felelős Társadalomért Programban. „Azért választottuk idén az egészségügyet, mint kiemelt támogatandó célt, mert látjuk, hogy a szektor hatékonyságát meghatározó egyik legfontosabb tényezővé a jó értelemben vett betegközpontúság vált, és Magyarországon még sokat kell tenni annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. Ebben segíthetnek a civil szervezetek jó projektjei” – mondta Kohanecz Margó, a KPMG egészségügyi tanácsadásért felelős igazgatója. 

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja a fogyatékkal született gyerekeknek és családjaiknak segít átfogó, probléma centrikus, és az egész család köré épülő módszertanával. A szervezet önkéntesek bevonásával teameket alkot, aminek tagjai a gyermekek fejlődésének rendszeres mérésére alapozva közösen jelölik ki a fejlesztési célokat a szülő által meghatározott prioritások alapján. A gyógypedagógiai intenzív terápiás munkát az egységes szellemben dolgozó önkéntes segédterapeuták és a szülők munkája egészíti ki. „A teamek kiemelt figyelmet fordítanak a szülők mentálhigiénés kísérésére és a gyermekkel foglalkozó intézményekkel való konzultációkra is” – mondta Pap Szabolcs, az Alapítvány kurátora.

A PAF Alapítvány azon dolgozik, hogy visszaadja a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését, fejlessze a kórházi együttműködést, illetve a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. „Az alapítvány ennek érdekében kórházi szervezetfejlesztési projekteket valósít meg, nyitott képzéseket és speciális stílusú interaktív, saját élményű konferenciákat szervez, hogy elterjessze a jó gyakorlatokat, és fejlesszen mindent, ami a protokollokon túl van, és az emberi egészségügyet szolgálja” – mondta az oklevél átvételekor Mezei Andrea, az alapítvány vezetője. Az alapítvány idén 10 kórházi osztály szervezetfejlesztését tervezi, ebből a Heim Pál Gyerekkórház Sürgősségi Osztályán végzett munkáját támogatja a KPMG.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének (RIROSZ) fő célja a hazánkban élő mintegy 800 ezer ritka és veleszületett rendellenességgel élő ember egyenjogú és teljes körű társadalmi beilleszkedésének elősegítése, érvényesítése és védelme. A RIROSZ az információhiány enyhítésében és a támogató sorstárs közösségek megtalálásában akar segíteni egyebek mellett egy közös platform, egy honlap segítségével. „Ezen keresztül nyújtunk támogatást abban, ami minden ritka betegségben szenvedőnek segít: a közösségek, betegcsoportok megtalálásban, vagy a mintegy 8000 ritka betegségről szóló pontos információk pótlásában. Ebben nyújt segítséget a KPMG támogatása” – mondta Pogány Gábor, a szövetség elnöke.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink