• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Piacra kerül a Siemens 15 perces antigéntesztje

Hírek 2020.11.04 Forrás: Weborvos
Piacra kerül a Siemens 15 perces antigéntesztje

A Siemens Healthineers piacra dobja a SARS-CoV-2 vírust kimutató gyors antigéntesztjét.

Ahogy a társadalom próbál megküzdeni a COVID-19 járvánnyal, erős közegészségügyi igény mutatkozik egy tömeges tesztelésre alkalmas, gyors és egyszerű tesztre a terjedés megelőzéséért. Ezért a Siemens Healthineers piacra dob egy gyors és könnyen használható antigéntesztet, amely a COVID-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust mutatja ki. A CLINITEST Rapid COVID-19 antigénteszt egy helyben használható kazettás teszt, amelynek alkalmazásához nincs szükség laboratóriumi eszközökre vagy szakképzett laboratóriumi személyzetre, és 15 perc alatt eredményt ad - tudatták közleményben.

A CE-jelölésű tesztet a Siemens Healthineers egyik partnere fejlesztette ki és tesztelte. Egy 317 személyen végzett klinikai vizsgálatban 96,72%-os szenzitivitást és 99,22%-os specificitást eredményezett. A vizsgálatot különböző végzettségű kezelők segítségével folytatták le hat helyszínen, melyek közt volt kórház, közösségi klinika, egyetemi campus és onkológiai egység is. A Siemens Healthineers célja, hogy kielégítse a tesztelési igényt, amint a világjárvány előrehalad. Tervezik, hogy a tesztre sürgős felhasználási engedélykérelmet nyújtanak be az FDA-hoz.

„Nagy általános igény mutatkozik az olyan megbízható tesztekre, amelyekkel gyorsan azonosíthatók a fertőző személyek, és ezáltal segítenek minimálisra csökkenteni a COVID-19 terjedését, különösen olyan nagy forgalmú területeken, ahol az emberek általában összegyűlnek – mondta Christoph Pedain PhD, a Siemens Healthineers Point of Care Diagnostics üzletágának vezetője. – Mivel a döntéshozók a minőséget ítélik a legfontosabbnak a tesztek megbízhatóságának értékelésénél, nagyon fontos volt, hogy a teszt klinikai vizsgálatát olyan különféle klinikai környezetekben valósítsuk meg, amelyek előfordulhatnak egy gyors antigénteszt alkalmazásánál. Ezzel a gyors antigénteszttel több ember tesztelhető különféle körülmények között, különösen olyan helyszíneken, ahol gyors tesztelésre van szükség, például repülőtereken, vagy iskolákban, ahol korlátozottak a laboratóriumi eszközök.”

A CLINITEST Rapid COVID-19 antigénteszt az egészségügyi szakemberek számára könnyen használható, és gyors eredményt ad az nasopharyngealis tamponos módszerével. Miután levették a mintát, a kenetet egy speciális folyadékot tartalmazó csőbe helyezik, hogy kivonják belőle a célmolekulát. Ezt a folyadékot aztán egy tesztkazettára viszik fel, és 15 perc múlva egyértelműen megjelenik a pozitív vagy negatív eredmény.

A CLINITEST Rapid COVID-19 antigénteszt mellett a Siemens Healthineers széles diagnosztikai termékskálával is rendelkezik, amely segítséget nyújt a COVID-19 betegség prognózisához, kezeléséhez és utánkövetéséhez. Ez a teszt tovább bővíti annak a 15 fontos tesztnek a sorát, amelyeket a Siemens Healthineers a súlyos tünetek kimutatásához és a kritikus állapotú COVID-19 betegek kezeléséhez kínál. A vállalat széles és differenciált portfóliójában szerepelnek SARS-CoV-2 ellenanyag- és molekuláris tesztek, továbbá hematológiai, koagulációs, kardiális, respiratórikus, gyulladásos és fertőző betegségekre vonatkozó panelek. A Siemens Healthineers vérgáz és képalkotó megoldásai olyan gyakorlati eredményeket szolgáltatnak, amelyek segítenek az orvosoknak a COVID-19 betegek ellátásában - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink