• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sikerrel zárult az első Astellas Gyermekrajz Pályázat

Hírek Forrás: Weborvos

Több mint száz alkotás jutott a döntőbe a több száz pályaműből.

Éjfélkor lezárult az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazása. A gyermekkéz alkotta csodálatos rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra a szavazás teljes ideje alatt összesen 11.968 szavazat érkezett be. A nevezési határidő lejártáig beküldött 335 pályaművet január első napjaiban a zsűri értékelte, majd kiválasztotta azt a 115 alkotást, amely a döntőt jelentő közönségszavazáson is részt vehetett.

A 2012-es Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazásán a 6-8 éves korosztályban 854 szavazattal Lévai Levente Imre (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszavasvári) „Pacsi a doktor bácsival" c. munkája lett az első. A második helyen 606 szavazattal Daiki Nikko (Budapest) „Az én doktor nénim szeretettel gyógyít" című rajza, a harmadik helyen pedig 432 szavazattal Tóth Eszter (Bács-Kiskun megye, Kiskőrös) alkotása végzett.

A 9-11 éves korosztály dobogójának legtetejére 1126 szavazattal Meskó Dóra (Budapest) „Doktor néni munka közben" című munkája került. A második legjobb alkotásnak 864 szavazattal Lévai Nikoletta Bianka (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszavasvári) „Az egészségem csoda dokija" rajza bizonyult. Ebben a korcsoportban a harmadik helyre 363 szavazattal Molnár Ivett (Komárom-Esztergom megye, Oroszlány) „Torokgyuszi vizsgálat" c. alkotása került.

Az idei pályázat legfelső, azaz a 12-14 éves korcsoportban a közönségszavazás során a következő sorrend alakult ki: 905 szavazattal az első helyen végzett Lévai Viktória Anna (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszavasvári) „A nagy ölelés" c. rajza, második lett 133 szavazattal Bagó Brendon (Nógrád megye, Pásztó) „A gyógyító mosoly"c. munkája, a harmadik helyet pedig 130 szavazattal Pércsi Dávid (Baranya megye, Kővágószőlős) „A legjobb orvos" című rajza szerezte meg.

A héttagú zsűri január első napjaiban nemcsak a közönségszavazásra továbbjuttatott rajzokat választotta ki, hanem a közönségszavazástól függetlenül, maga is döntött az egyes korcsoportok dobogós alkotásairól. A zsűri a saját értékelése során a rajzban megjelenő gondolatot, a kivitelezést, a képi kifejezés minőségét egyaránt figyelembe vette és a három korcsoportban az alábbi rangsort állította fel:

6-8 éves korosztály

1. helyezett: Peresztegi Hanna (Budapest)
2. helyezett: Sőrés Vajk (Csongrád megye, Szentes)
3. helyezett: Molnár Bianka (Komárom-Esztergom megye, Oroszlány)

9-11 éves korosztály
1. helyezett: Dombos Leila (Hajdú-Bihar megye, Hajdúszoboszló)
2. helyezett: Molnár Ivett (Komárom-Esztergom megye, Oroszlány)
3. helyezett: Finta Borbála (Vas megye, Szombathely)

12-14 éves korosztály
1. helyezett: Kiss Virág (Vas megye, Szombathely)
2. helyezett: Lévai Viktória Anna (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,Tiszavasvári)
3. helyezett: Majercsik Boglárka (Budapest)

Bár a pályázati kiírás nem tette kötelezővé, hogy a rajzok mellé rövid történetek is érkezzenek, mégis sokan vállalkoztak arra, hogy néhány sorban leírják, miért az ő doktor nénijük, doktor bácsijuk a legjobb az egész világon. A kedves, olykor megható történeteket a zsűri a rajzok értékelése során örömmel olvasta el és közülük hét pályázó gyermek írását emelte ki.

A 2012-es Astellas Gyermekrajz Pályázatra a legtöbb rajzot a szombathelyi Váczi Mihály Általános Iskola küldte be. A legtöbb rajzot beküldő osztály 2012-ben a Czimra Gyula Általános Iskola 2/B osztálya lett (Budapest, XVII. kerület). A legtöbb rajz dr. Bezsilla Erzsébet (Martfű) gyermek háziorvosról készült.

Valamennyi nyertesnek és helyezettnek szívből gratulálunk!
Az Astellas Gyermekrajz Pályázat legjobbjai az elismeréseket és a pályázat mellé állt együttműködő partnerek által felajánlott ajándékokat 2013. február 6-án, az Astellas Díjátadó Gálán vehetik át. A nyerteseket a Szervezők e-mailben és telefonon értesítik az eredményekről.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai a következők voltak: dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle című szaklap szerkesztőbizottságának elnöke (a zsűri elnöke), Bartos Erika, a Bogyó és Babóca mesesorozat szerzője, dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára, Lukács Katalin, a H2O Online (Webbeteg.hu és a Kamaszpanasz.hu portálok kiadója) ügyvezető igazgatója, Varga Edit, az MTVA műsorvezetője, valamint dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója (zsűritag).