• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sok pénzt táncoltak össze a kórházi bálokon

Hírek 2019.02.24 Forrás: Facebook
Sok pénzt táncoltak össze a kórházi bálokon

Nemcsak egyre rangosabb társadalmi események a jótékonysági kórházi bálok, hanem jelentős bevételt is hoznak az intézményeknek.

Tombol a báli szezon, amely nemcsak a szórakozás, kapcsolatteremtés időszaka, hanem a jótékonyságé is. Sok kórháznak ez a társadalmi esemény olyan forrásokat jelent, amelyből rég áhított orvosi műszereket, eszközöket tud beszerezni. A kórházi bálok ezen kívül alkalmat teremthetnek arra, hogy az intézmények vezetői akár a döntéshozókkal fesztelen környezetben beszélhessék meg közös szakmai dolgaikat. Az alábbi összeállítás három vidéki kórház közösségi oldalra feltöltött báli élményeit mutatja be.

Kecskemét

Kecskeméten már hatodik éve rendezik meg a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bált, amely a beszámoló szerint a város legrangosabb társadalmi eseményévé nőtte ki magát. Az idei bálon is Kecskemét, valamint környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó szereplői vettek részt. A rendezvényt idén dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár nyitotta meg.

A jó hangulatról a műsorvezető, Harsányi Levente, illetve Gönczi Gábor és a Smile zenekar gondoskodott az est folyamán. A műsorban közreműködött a Kecskemét City Balett és a Kecskemét Táncegyüttes.

Hatvan

Idén már a nyolcadszor rendezték meg Hatvan és környéke legrangosabb jótékonysági célú társasági eseményét, a hatvani kórház gyógyító munkáját segítő hagyományos alapítványi bált. Ahogy a bál előtt dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatója nyilatkozta az est a kórház támogatásának nemes ügyét szolgálja. A korábbi bálok bevételének köszönhetően lehetett többek között újszülött inkubátorrendszert, professzionális szülőágyat, betegőrző monitort, EKG készüléket beszereznie az intézménynek. De sikerült fejleszteni az egynapos sebészet eszközparkját, az ápolási eszközöket, vagy az osztályok kényelmi funkcióit.

Az idei bálon a hatvani kórház sürgősségi betegellátó osztályáért "táncoltak" a vendégek. Nem is akármilyen eredménnyel, hiszen a rendezvényen 5.698.841 forint támogatás gyűlt össze 2,5 millió forinttal több, mint a tavalyi jótékonysági bálon.

Orosháza

Jubileumi, 10. jótékonysági bálját rendezte az Orosházi Kórház, amelynek bevételéből ők is a sürgősségi osztályt fejlesztik: egy többfunkciós, ágyként is használható sürgősségi betegszállító kocsit szereztek be. A beszámoló szerint több mint 160 vendég, felhőtlen jókedv, sok nevetés és tánc jellemezte a jubileumi, bált. A kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő köszöntőjében hangsúlyozta, a jó és nemes cél érdekében megmozdultak a város lakói, vállalkozók, intézmények, akik szívükön viselik a kórház sorsát.

Dávid Zoltán polgármester nem tudott részt venni a népszerű közéleti eseményen, ezért levelet küldött, amiben úgy fogalmazott: a bál sikere bizonyítja, az orosháziaknak fontos a társadalmi szerepvállalás, a segítségnyújtás, fontos a kórház, amelyben kemény munka folyik, és amelynek dolgozói nap mint nap helyt állnak. Ezért is döntött úgy a város képviselő-testülete, hogy a kórházat támogató anyagi forrást megemeli és ebben az évben 15 millió forinttal járul hozzá a helyi egészségügyi rendszer működtetéséhez.

Fotók: facebook.com

Kapcsolódó hírek