• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Startol ''Az év praxisa a Kárpát-medencében''

Hírek Forrás: Weborvos

Olyan sztorik várhatók, amelyek egy-egy családorvos szakmai tudása mellett emberségét, empátiáját is megmutatják.

Idén ötödik alkalommal indult útjára „Az év praxisa a Kárpát-medencében" pályázat az Országos Alapellátási Intézet szervezésében. A pályázat célja idén is az, hogy a humánus, lelkiismeretes, és szakmailag is elhivatott háziorvosokra és nővérekre, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok tiszteletre méltó, áldozatkész munkájára irányítsa a nyilvánosság figyelmét határon innen és túl.

 

A pályázat meghirdetője azt kívánja elérni, hogy a pozitívumoknak is hírértéke legyen, illetve szeretné erősíteni a háziorvosi praxisok presztízsét, megbecsülését. Az orvosok társadalmi megbecsülésének kulcsa a páciensekkel való együttműködés, a jó orvos-beteg viszony, valamint az orvos szakma saját önbecsülésének erősítése.

 

Már az első  beérkezett ajánlás mutatja, hogy idén is olyan sztorik várhatók, amelyek megtörtént eseteket dolgoznak fel, és amelyek egy-egy háziorvos, házi gyermekorvos szakmai tudása mellett emberségét, türelmét, empátiáját, lelki támasz nyújtását, gyors és pontos diagnózisát, olykor életmentő beavatkozásait is megmutatják határon innen és határon túl.

 

Tavaly több mint 200 pályázó javasolta kedvenc orvosát, a pályázat weboldalát pedig több mint 50000-ren látogatták meg. Határon túlról már több szavazat érkezett, mint itthonról, és nemcsak a magyarlakta szomszédoktól- a Felvidékről, Ukrajnából, Erdélyből, a Vajdaságból - jöttek a voksok, hanem Franciaországból, Németországból, Hollandiából, de az Egyesült Államokból.

 

Most ötödik alkalommal dördül el a startpisztoly, és indult újra szeptember 11-én „Az év praxisa a Kárpát medencében" pályázat.

 

Ahogyan pályázati kiírásban olvasható, egyének, de kollektívák- kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásaira is számítanak a szervezők.

 

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Balogh Sándor, az OALI főigazgatója, tagjai: Becker Ágnes az MTVA szerkesztője, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Csuja Imre színművész, dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr. Molnár Mária háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint dr. Bedros J. Róbert, dr. Farsang Csaba, dr. Hajnal Ferenc, dr. Kásler Miklós, dr. Kiss Róbert professzorok.

 

Az ajánlásokat 2015. március 10-ig várják a szervezők.

 

A pályázat hivatalos weboldala a itt érhető el.