• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Számos új megoldás a vöröskereszt honlapján

Hírek Forrás: Weborvos

A fejlesztés lényeges szempontja volt, hogy az oldal kiszolgálja az olyan váratlan helyzeteket is, mint például egy katasztrófa.

Az online adományozás legkorszerűbb formáinak és fizetési lehetőségeinek bevezetésén túl az új oldal képes arra is, hogy katasztrófahelyzet esetén szerkezetileg is átalakuljon, és mindent a rendkívüli helyzetnek rendeljen alá. Az esélyegyenlőség jegyében egy itthon még szintén újszerűnek mondható, színkontrasztos funkcióval is működik, hogy a gyengénlátók vagy színtévesztők is használhassák. Az új weboldalt több mint egyéves, közös munka előzte meg, hogy pontosan a Magyar Vöröskereszt tevékenységeinek és igényeinek megfelelő weboldal születhessen - számolt be a humanitárius szervezet arról, hogy megújult a honlapja.

A fejlesztés lényeges szempontja volt az is, hogy az oldal kiszolgálja az olyan váratlan helyzeteket is, mint például egy katasztrófa. A Magyar Vöröskereszt egyik alaptevékenysége a katasztrófa-készenlét és -válaszadás. A krízishelyzetekben a szervezet legtöbb fontos tevékenységét – a katasztrófa-válaszadás, a kutatás-mentést, a szociális segítségnyújtást, az elsősegélynyújtást – képes rövid időn belül hatékonyan bevetni.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy katasztrófahelyzetben a szervezet helyszíni jelenléte miatt kiemelt hírforrássá válik a Vöröskereszt honlapja az adományozók, a vállalati támogatók és a sajtó számára is. Ezért a megújult honlap ilyenkor képes arra, hogy a többi funkcióját felülírva, mindent a katasztrófahelyzetnek rendeljen alá.

Természetesen a honlap a rendkívüli eseményeken túl is számos újítással és korszerű funkcionális megoldással szolgál a látogatóknak. Többek között az oldal digitálisan is akadálymentesített, gondolva a gyengénlátókra és a színtévesztőkre.

A megújult www.voroskereszt.hu idén további funkciókkal bővül, így például lehetőség lesz a Vöröskereszt által szervezett tanfolyamokra és vizsgákra online jelentkezni, azokat interneten keresztül kifizetni. Ezenfelül a jelenleg önálló oldalként üzemelő veradas.hu-t is újragondolják a fejlesztők.