• nátha
  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Szekeres: Csak a gerincem tört el, a lelkem nem

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A válságba került nőknek az újrakezdéshez kíván támogatást nyújtani a Richter Főnix Közösség program.

Egy európai kutatásból derült ki, hogy nagyon sok olyan nő él közöttünk, akinek egyedül kell megküzdenie nagy traumákkal, fizikai és lelki válságokkal, mert nincs körülötte szociális háló. Számukra különösen nehéz ismét felállni a földről, hiszen nincs, aki segítsen abban, hogy kezdje újra például egy válás, egy baleset vagy akár gyermekvállalás után. A Richter Gyógyszergyár legújabb kezdeményezése, a Richter Főnix Közösség program számukra kíván támogatást, inspirációt nyújtani, amit a jelmondat is tükröz: "Teremtsd újjá magad!"

A programot bemutató keddi sajtótájékoztatón elhangzott: a művészi kivitelezésben, nagyjátékfilmes eszközökkel lefogatott dokumentumokban 5 olyan nő történetét ismerhetik meg a Richter a nőkért facebook oldalára látogató érdeklődök, akiket térdre kényszerített az élet, de nem adták fel, mertek változtatni az életükön és ma már búcsút intettek a gondoknak.

Ezekkel a főnixtörténetekkel meg akarjuk mutatni, hogy igenis lehet újrakezdeni, és reméljük, hogy a főhősnők bátorsága erőt ad azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek - mondta a tájékoztatón a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Beke Zsuzsa egy Churchill idézettel is nyomatékosította mindezt: "A kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít".

Nem véletlenül lett a program a hamvaiból újraszülető főnix madárról elnevezve. Erről már Jakupcsek Gabriella beszélt, aki jelentős szerepet vállalt a kezdeményezés kidolgozásában és megvalósításába. Az ismert tévés személyiség azt is elmondta, hogy a Richter facebook oldala mellett az ő rajongói oldalán is elérhetőek lesznek ezek az inspiratív történetek, amelyeket reméli, sokan meg is osztanak majd. Ugyanide várják a további ötleteket is, tehát azokat a saját vagy az ismerősök eseteit, amelyek közül a program védnökével együtt kiválasztják azokat a példaértékű történeteket, melyeket hasonló módon, filmes eszközökkel feldolgoznak.

A Richter Főnix Közösség védnöke az ismert vívó, Szekeres Pál, akinek egy baleset törte ketté a karrierjét és került kerekesszékbe. De nem adta fel és paralimpikonként bronzérmet szerzett. Szerinte az újrakezdéshez az a legfontosabb, hogy szembenézzünk a problémával és a változtathatatlant is fogadjuk el. Csak így lehet újjáépíteni egy életet. Ahogy a tájékoztatón mondta: "Nekem csak a gerincem tört el, a lelkem nem!"

Legolvasottabb cikkeink