• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Szombaton újra MERI Sportnap az OORI-ban

Hírek Forrás: MTI Szerző:

Ez az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen.

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), valamint a szervezésben idén ugyancsak közreműködő Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). A mozgássérült emberek szombati sportnapjának idei védnöke Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.

A szervezők keddi közleményükben úgy fogalmaznak: a MERI Sportnap a mozgáskorlátozott emberek sportágválasztója, az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen, egy időben, szakmai segítséggel.

"A program célja, hogy a mozgáskorlátozott fiatalokban felkeltse az igényt a mozgásra, a testedzésre, és hogy minél többen kezdjenek versenyszerűen sportolni, erősítve a magyar paralimpiai csapatot. A sportnapon évről évre több százan vesznek részt, aktív sportolók, érdeklődők és önkéntesek" - írják.

Az idei MERI-n - amelyet hagyományosan az OORI-ban rendeznek meg (Budapest, Szanatórium u., 1121)- minden eddiginél több, mintegy 30 sportággal lehet majd megismerkedni. Ki lehet próbálni egyebek mellett a lövészetet, az asztaliteniszt, a bocciát, a vívást, az ülőröplabdát, a kerekesszékes kosárlabdát, a rögbit, a teniszt, a kerekesszékes karatét, a dobóatlétikát, az erőemelést, a szkandert, a lovaglást, az íjászatot, az evezőpadot és a gurulós hajtányokat. Lesz kutyás frizbi és agility, megismerhető az alpesi síelés, a biatlon és a triatlon. Új, köztük extrém sportágak is bemutatkoznak, mint a mediball, a curling, a tekvondó, a wakeboard, a siklóernyőzés vagy a street workout mozgáskorlátozottaknak.

A sportok kipróbálásához a gyermekeknek is biztosítanak aktív kerekesszéket.

A sportok egy részét a riói paralimpián is sikeres parasportolók, mint Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Németh Roland, Dávid Krisztina, Tunkel Nándor vagy Csonka András mutatják be. Az esemény megnyitóját 9.30 órakor tartják.
Részletek és fotó: https://www.facebook.com/merisportnap/

Legolvasottabb cikkeink