• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szorosabban működik együtt az SE és az Egis

Hírek 2020.02.13 Forrás: Weborvos
Szorosabban működik együtt az SE és az Egis

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a 250 éves Semmelweis Egyetem és az Egis gyógyszergyár.

Az eddigieknél is szorosabb és strukturáltabb együttműködésben állapodott meg a Semmelweis Egyetem és az Egis Gyógyszergyár Zrt. Közös céljuk a gyógyszeripari kutatás-fejlesztés, valamint a gyógyszerész- és orvosképzés színvonalának további emelése, az egymás tevékenységében rejlő szinergiák kihasználásával. A megállapodás eredményeként új egészségipari innovációk születhetnek, és a hazai gyógyszeripar igényeinek is megfelelő, gyakorlatiasabb oktatási, képzési elemekkel bővülhet a Semmelweis Egyetem.

A kutatás és fejlesztés területén a két partner a jövőben több izgalmas témában is ötvözi tevékenységét. A hatóanyagfejlesztésben az eddiginél is környezetkímélőbb kémiai eljárások pl. green chemistry alkalmazásának kutatása új távlatokat nyit nemcsak technológiai, hanem környezetvédelmi és gazdasági szempontból is.

Kiaknázandó terület az iparban már meglévő, innovatív technológiák bevonása az egyetemi kutatásba, és az eredmények értékesítése (technológiai transzfer), amely szintén az együttműködés részét képezi.

Mint ahogy korábban is volt rá példa, a felek arra törekednek, hogy konzorciumi partnerként induljanak kutatás-fejlesztési pályázatokon, és lehetőség szerint olyan közös start-up és spin-off vállalkozásokat hozzanak létre, amelyek az egyetem berkein belülről indulva a későbbiekben életképes, innovatív cégek formájában vihetik világszerte a magyar gyógyszeripar és a magyar talentum hírét.

Az Egis kezdeményezte olyan gyakorlatorientált egyetemi kurzusok indítását is, mint a Gyógyszeripar A-tól Z-ig, amely az Egis szakemberei által összeállított és megtartott féléves, akkreditált, kreditpontos képzés, vagy a hiánypótló törzskönyvezési kurzus, amely szintén évek óta nagy sikerrel zajlik a Semmelweis Egyetemen is.

A partnerek között már eddig is meglévő együttműködés értelmében az Egis műszerparkjában cserére kerülő, még jó állapotban lévő műszereket és laboreszközöket a vállalat átadja a Semmelweis Egyetemnek, hogy azok tovább hasznosulhassanak az egyetem intézeteiben. Az utóbbi 5 évben több mint 30 millió forint értékű műszer és laboreszköz átadására került sor, ezzel segítve az ott folyó gyakorlati munkát.

A mai nappal induló stratégiai együttműködés eredményeit és tapasztalatait egy munkabizottság fogja rendszeresen áttekinteni és értékelni, valamint meghatározni a soron következő feladatokat.

Legolvasottabb cikkeink