• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Téliesebbek az útviszonyok néhány megyében

Hírek Forrás: MTI

Vas, Zala, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein szombaton több centiméternyi hó hullott le, estétől rosszabb lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombati közlése szerint téliesebb útviszonyokra kell számítani a Körmend, Zalaegerszeg és Keszthely környéki alacsonyabb forgalmú mellékutakon, illetve keleten Nyírbátor térségében, szintén az alsóbbrendű utakon. Kiskőrös környékén deresedés miatt előfordulhatnak még síkosabb mellékúti szakaszok.

Ezekben a térségekben a társaság több tucat munkagépe dolgozik a síkosságmentesítésen - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A gyorsforgalmi, valamint a főutak a Dunántúl nagy részén, valamint a középső és a keleti országrészben többfelé nedvesek.

(A képen hófogó háló látható a hófúvások alkalmával gyakran nehezen járható 36-os főút mentén Nagycserkesz és Tiszavasvári között 2014. december 26-án. MTI Fotó: Balázs Attila.)

Szombat estétől komoly havazás nehezítheti a közlekedést

A szombat estétől a Dunántúlon, majd vasárnaptól a Dél-Alföldön is várható erős havazás miatt arra figyelmeztet a katasztrófavédelem, hogy az autósok csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak, és készítsenek a gépkocsiba meleg takarót és folyadékot.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék.

Indulás előtt érdemes tájékozódni az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról - olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy a havazást helyenként erős szél is kísérheti, a legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70 kilométert.

Az időjárási előrejelzések nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (http://met.hu), az aktuális útviszonyok pedig a Magyar Közút információs portálján (http://utinform.hu).

Szlovéniában szintén komoly havazás várható, az ottani hatóságok jelzése szerint szombatról vasárnapra virradóra. Az autópályákon fennakadások fordulhatnak elő, ezért az OKF arra kéri a teherautóval, illetve kamionnal közlekedőket, hogy útjukat lehetőleg még szombat este előtt fejezzék be.