• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Temesfői Zsolt kiszáll a magyar egészségügyből

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A fiatal vezető jól kialakított és felépített céget és szervezetet ad át utódainak.

Tizenhét éve jelent meg a magyar egészségügy „színpadán" egy rendkívül fiatal, derűs, mosolygós, dinamikus, 20-as éveinek közepén járó informatikus üzletember. Akkor már nem lepődtünk meg, hiszen az informatika a fiatalok szakterülete, rugalmasság, erős elkötelezettség, a megszállottsághoz hasonló áldozatkészség kell a műveléséhez.

Az egészségügyi informatika „hőskorát" az jellemezte, hogy néhány nagy, többnyire amerikai eredetű multi, és sok kicsi, helyi cégecske próbálta lefedni a piacát. A nagyok meglehetősen rugalmatlanul erőltették a rendszerüket a felhasználókra, a kicsik pedig rendszert próbáltak csinálni egy intézményre szabott programjukból. Ez utóbbi azért sem lehetett átfogóan sikeres, mert a minőségügy még gyerekcipőben járt, a leképezett intézményi és szolgáltatási szerkezetben rengeteg bizonytalanság volt.

Leginkább mindenki a teljesítmények elszámolására, esetleg „tuningolására" koncentrált. Ez volt a sámán programok boldog időszaka! És akkor az OEP még tudott fizetni, és az ellenőrzés rendkívül gyenge volt. Gründerzeit az egészségügyben - tanítjuk ezt a korszakot az egészségügyi menedzserképző iskolákban.

Ekkor derült ki, hogy Temesfői Zsolt jó stratéga! Megcélozta azt a piaci rést, ami a megakórházak (pl. egyetemek) és a kicsi intézmények között volt, amely szegmensben rengeteg megoldatlan informatikai probléma volt.

Kiváló munkatársakkal vette körül magát, és elkezdett fejleszteni egy olyan rendszert, amely transzparens, ellenőrizhető és reprodukálható képet ad az intézményről (vezetői kontrolling), és minden fontos munkafázishoz (pénzügyek, gazdálkodás, teljesítmény elszámolás, orvosi adminisztráció stb.) érdemi segítséget nyújt. Ezeken túl pedig kellőképpen rugalmas, hogy az intézmények sajátosságait is megjelenítse, valamint az egészségügyi rendszer sűrűn változó szabályait (például a finanszírozási területeken) gyorsan, hatékonyan kövesse. Ez lett a cég „vezérhajója" a napjainkra piacvezető MedWorks rendszer. A GlobeNet stabilan beépült sok egészségügyi intézet életébe.

Temesfői – fiatal vezetőhöz illően – személyesen, nagyon határozottan, magabiztosan vezette a céget. Operatívan részt vett a szakmai kapcsolatok építésében, az intézményi feladatok megismerésében és a megoldások megkeresésében. Ezáltal számos barátra, jó ismerősre, komoly partnerre tett szert az egészségügyi vezetők és szakértők körében.

Üzleti sikerei mellett arra is ügyelt, hogy profitjából támogassa az egészségügyi menedzsment kongresszusok, tudományos konferenciák, továbbképzések működését, és a területen működő szakmédiát.

Üzleti sikerei csúcsán csatlakozott a magát európai multiként definiáló Asseco CE csoporthoz. Ennek eredményeként sikeres programjai megjelentek lengyel és szlovák egészségügyi intézményekben is.

A közelmúltban az Asseco tulajdonosai úgy döntöttek, hogy tőzsdei működésük érdekében megvásárolják a GlobeNet Zrt részvényeinek 100%-át.

Temesfői, végiggondolva cége lehetséges nemzetközi jövőjét, elfogadta az ajánlatot.

Ennek értelmében minden pozíciója és jogviszonya megszűnt.

Jól kialakított és felépített céget és szervezetet ad át utódainak, kiváló szoftver portfólióval és igen jelentős üzleti partner körrel.

A GlobeNet új ügyvezetője Jan Králik lett, akinek működéséhez sok sikert kíván, hogy megőrizze a cég eredményeit és továbbfejlessze azokat.

Temesfői Zsolt ezúton hivatalosan elköszön barátaitól, ismerőseitől, üzleti és szakmai partnereitől. Magánemberként igyekszik fenntartani a barátságokat, kapcsolatokat és köszöni azt a sok támogatást, biztatást, jó együttműködést, amit a magyar egészségügy vezetőitől és munkatársaitól az elmúlt 17 évben kapott.