• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Tíz magánszemély és 37 szervezet kapott alapítványi támogatást

Hírek 2022.07.13 Forrás: MTI
Tíz magánszemély és 37 szervezet kapott alapítványi támogatást

Mintegy negyedmilliárd forinttal támogat civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány.

Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány: további negyedmilliárd forinttal segíti a civil szervezeteket és magánszemélyeket. A Mészáros Csoport alapítványa az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a második negyedévben benyújtott mintegy 520 pályázó összesen 3 milliárd 117 millió forint támogatást igényelt a Pro Filii Alapítványtól, a kuratórium döntésének értelmében végül 47 pályázatot bíráltak el kedvezően, csaknem 252 millió forint értékben.

Emlékeztettek: a Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hozta létre 2021 végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylőknek is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye.

Az idei második negyedévben beérkező 520 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára a kuratórium tíz magánszemély 50,8 millió forintos, valamint 37 civil és nonprofit szervezet 201,2 millió forintos támogatásáról döntött. A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg - írták.

Ezért az alapítvány a maximálisan támogatható tízmillió forinttal segíti a többi között a Miskolci Autista Alapítványt, a fogyatékossággal élő gyermekek nevelését segítő Otthon XVI. Alapítványt és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, de támogatásban részesül egy a gyermekbántalmazás korai felismerésében segítő program is.

Hozzátették: az alapítvány hozzájárul egy négyéves kislány kétoldali csípőrekonstrukciós műtétéhez is és tízmillió forinttal támogatja az ország egyetlen felnőtt mobil intenzív ellátóegységét működtető Inter-Európa Mentőszolgálat Közhasznú Nonprofit Kft.-t, amely a támogatás segítségével lecserélheti a naponta 3-5 kritikus állapotú beteg és sérült ember sürgősségi szakellátását végző rohamkocsiját.

A tájékoztatás szerint a pályázók többségében szociális és egészségügyi programok megvalósítására kértek támogatást. Az alapítvány kulturális és sporttámájú pályázatokat is elfogadott: az Innovációs Sport Alapítvány támogatása hátrányos helyzetű gyermekeknek teszi lehetővé, hogy dzsúdóedzéseken vegyenek részt, a Rearticon Iparművészeti Egyesület pedig a kuratórium kedvező döntésének köszönhetően rendezheti meg idén is a szokásos adventi iparművészeti bazárt.

A legtöbb pályázat a Kelet-magyarországi régióból érkezett, az alapítvány által támogatott programok azonban az ország valamennyi térségére kiterjednek.

Legolvasottabb cikkeink