• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tízéves jubileumát ünnepelte a MESZK

Hírek Forrás: MESZK

A Kamaráért és a Tagozatért Díjakat adtak át hat-hat szakdolgozónak az ünnepi ülésen.

2014-ben ünnepli a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) fennállásának 10. évfordulóját. Ez alkalomból a Kamara telt ház mellett, 530 fő (egészségpolitikai döntéshozók, szakmai és civil szervezetek vezetői, ápolásvezetők, kamarai tisztségviselők és tagok) részvételével jubileumi ülést tartott 2014. november 30-án a Parlament felsőházi termében - áll a Weborvoshoz eljuttatott kamarai közleményben.

A rendezvény iránti nagy érdeklődés is igazolja, hogy a Kamara napjainkban az egyik legnagyobb létszámmal – több mint százezer taggal – rendelkező és legtöbb szakterületet magába foglaló szakmai köztestület. A MESZK 2004-ben azzal a céllal jött létre, hogy a szakdolgozói hivatás gyakorlásával összefüggő ügyekben szakmai és etikai támogatást nyújtson a szakdolgozók számára, valamint képviselje a szakdolgozói kart a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekben. A Köztestület kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy járuljon hozzá továbbra is az egészségpolitika alakulásához, és ezen keresztül a lakosság egészségügyi ellátásának javításához.


Dr. Kovács József parlamenti képviselőt, a Parlament Népjóléti Bizottság alelnökét a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tiszteletbeli tagjává választotta, elismerve az ápolás ügye iránt tett elévülhetetlen érdemét.

Az egészségügyi szakmai kitüntetéseket Rétvári Bence, parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes adta át. Az egészségügyi ellátás érdekében, az ápolási munka és az egészségügy fejlesztésében kifejtett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért, magas szintű szervezőkészségéért, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarában végzett példaértékű munkájáért dr. Záray Gyuláné Batthyány-Strattmann László-díjban részesült, míg Fischer István az egészségügyi ellátás, különös tekintettel a pszichiátriai ápolás érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért, több évtizedes ápolásvezetői munkájáért Pro Sanitate-díjban.

A jubileumi ülésen – fentiek mellett – első alkalommal került sor a MESZK által idén alapított két új kitüntetés, a Kamaráért és a Tagozatért Díjak átadására is. A díjakat megtestesítő műalkotásokat a Moholy Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó Intézeti Tanszékének végzett hallgatója, Varga Gyöngyvér tervezte és készítette. A díjakban 6-6 fő részesült, elismerve azon szakdolgozók munkáját, akik – növelve a MESZK tekintélyét – emberi, szakmai magatartásukkal példaképül állíthatók, kamarai munkájukkal, társadalmi érdekérvényesítő tevékenységükkel, helytállásukkal méltán vívták ki kollégáik és a társadalom elismerését. MESZK-ért díjat kapott: Bugarszkiné Sárközi Gizella, Hajnal Istvánné, Szabó Andrásné, Szánti Istvánné, Tóthné Födő Gyöngyi, Vinkler Lajosné. Tagozatért díjban részesült: dr. Barna Lajosné, Bell Barbara, Bognár Lászlóné, Hüttnerné Szabados Mária, Tóth Andrea, Tóthné Bucsek Ildikó.

Legolvasottabb cikkeink