• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Több halott a reggeli tömegbalesetben

Hírek Forrás: MTI

Négy ember meghalt és tizenöten megsérültek, amikor hét jármű ütközött az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán szerdán.

Az M43-as autópályán szerda reggel történt tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a négy áldozaton kívül a balesetben tizenöten megsérültek. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

A sztráda Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől mintegy egy kilométerre hét jármű ütközött össze. Két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó volt részese a 7.30 óra körül történt ütközéseknek.

Az autópálya teljes szélességét elfoglalják a roncsok a baleset helyszínén. Több jármű is a felismerhetetlenségig összetört, egy busz pedig jobb elejével a sztráda leállósávjában lévő kamionnak ütközött - tapasztalta a helyszínen, nem sokkal 13 óra után az MTI tudósítója.

A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot az érintett országok konzulátusaival. A rendőrök gondoskodtak a helyszínen lévő ellátásáról, szendvicset és teát osztottak nekik.

Az OMSZ kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál elmondta: a helyszínre Csongrád és Békés megyéből érkeztek mentőegységek, összesen tíz mentőkocsival látták el a sérülteket. Négy embernél már csak a halál beálltát tudták megállapítani a mentők. A helyszínről összesen tizenhárom embert vittek kórházba. Közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Hogy mennyire súlyosak a sérüléseik, azt a kórházi vizsgálatok állapítják majd meg - mondta Győrfi Pál, hozzátéve: voltak akiknél csonttörés, illetve belső sérülés gyanúja is fennállt, de voltak akik vélhetően zúzódásokkal megúszták a balesetet.

A román külügyminisztérium közleménye szerint az M43-ason szerda reggel bekövetkezett tömegbaleset halálos áldozatai közül egy román állampolgár, és hat román sérültet szállítottak a szegedi és makói kórházakba. A külügyminisztérium azt is közölte, hogy Románia szegedi főkonzulja a baleset helyszínére ment, és folyamatos kapcsolatban áll mind a magyar hatóságokkal, mind pedig az aradi katasztrófavédelem helyszínen tartózkodó egységeivel. A konzulátus képviselői felkeresik a kórházakban a sebesülteket, hogy tájékozódjanak az állapotukról, és konzuli segítséget nyújtsanak számukra. (MTI Fotó: Donka Ferenc)

Legolvasottabb cikkeink