• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Több százan köszöntötték a 70 éves Gerle Jánost

Hírek Forrás: mok.hu

A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota.

Több mint kétszázan, rezidensek, fogorvosok, professzorok, kollégák, barátok és hozzátartozók gyűltek össze pénteken a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Szentkirály utcai Oktatási Centrumában, hogy felköszöntsék igazgatójukat, dr. Gerle Jánost, aki most töltötte be a 70. életévét. Nemcsak a létszámon, hanem a kötetlen hangulaton is érezhető volt, hogy a "FOCI"-sok körében mennyire népszerű az ünnepelt, és hogy szívből kívánták neki a legjobbakat -olvasható a Magyar Orvosi Kamara weboldalán.

Az ünnepség levezetését, a Gerle Jánossal évek óta együtt dolgozó dr. Hermann Péter az SE oktatási rektorhelyettese vállalta magára. A MOK Fogorvosi Tagozatának elnöke köszöntőjének elején megjegyezte: "Ebben a teremben ennyi akadémikus talán még sose volt". Felidézte az ünnepelt életútjának legfontosabb állomásait: hogyan került a summa cum laude minősítéssel végzett ifjú fogorvos Szentágothai János szárnyai alá az Anatómiai Intézetbe, majd a klinikumot választva, hogy ment át a Fogpótlástani Klinikára, amelynek máig a munkatársa. Majd arról is szó esett Gerle János hogyan vált alapító vezetőjévé a "FOCI"-nak, és az újjászerveződő MOK-nak, azon belül is a Fogorvosi Tagozatnak, és hogyan lett a kamara fogorvos alelnöke, amely tisztet jelenleg is betölti.

Az intézetvezető munkája elismeréseként több kitüntetést is kapott, többek között 2000-ben a Hippocrates Emlékérmet a MOK-tól, 2011-ben a Pro Universitate Díjat, és idén a Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozója kitüntetést, amelyet az ünnepségen maga a rektor adott át Gerle Jánosnak. Szél Ágoston előadásába többek között azt emelte ki, hogy a centrum vezetőjének köszönhető az a példamutató egység, amely az egyetem más karaival összehasonlíthatatlanul jelen van a Fogorvostudományi Karon. A születésnap a rektort egy Albert Schweitzer idézet elmondására ihlette: "A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon".

"Nagyra becsüljük Gerle Jánost, mert mindig rendesen befizette a tagdíjat!" - említette köszöntőjében az ünnepelt érdemei közül elsőként a kamara elnöke, és ezzel nagy derültséget okozott a teremben. Természetesen Éger István komolyan is méltatta a MOK alelnökének eddigi tevékenységét. Elmondta: mindig a legnagyobb odaadással látta el kamarai feladatai, "alelnökként többet tesz, mint ami fogorvosként elvárható". Szót ejtett arról a humanizmusról, amely az ünnepeltet jellemzi, amely "valamennyiünket barátjává tette". A MOK elnöke ajándékként egy fotómontázzsal lepte meg a centrumvezetőt, amely a kamarában végzett munkájának képes dokumentumait összegzi. Továbbiak a MOK honlapján