• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Történelmi rekord Orosházán, a Richter Egészségvárosban

Regionális hírek 2022.05.30 Forrás: Weborvos
Történelmi rekord Orosházán, a Richter Egészségvárosban

Az élőben közvetített előadások a rendezvényt követően is elérhetőek maradnak a Richter Egészségváros Facebook oldalán.

Második alkalommal látogatott a Richter Egészségváros Orosházára, és ezúttal rekordot döntött a program a Szabadság téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 89. állomásán 26 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Nekik köszönhetően 12.706.400 Ft adományt kapott a kórház, melyből szülészeti műtőlámpa és újszülöttellátó-asztal beszerzését tervezik - számolt be közleményben a kórház.

A szűrések és tanácsadások mellett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Az Agora sátorban olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is.  Az élőben közvetített előadások a rendezvényt követően is elérhetőek maradnak a Richter Egészségváros Facebook oldalán, melyek számos hasznos tanácsot tartalmaznak az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A nap végén a Richter Gedeon Nyrt. részéről dr. Kozma Róbert osztotta meg az érdeklődőkkel az alábbi számokat, melyek jelzik, egy nap is milyen sokat jelenthet Orosháza lakosságának egészségmegőrzésében. „13 évvel ezelőtt indítottuk útjára a Richter Egészségváros programot. Az orosházi Egészségvároson a mai napon több száz szűrést hajtottak végre a Szabadság téren. Ezúttal is megbizonyosodott az esemény létjogosultsága, hiszen körülbelül 20 extrém és 150 súlyos eredmény született, amely további kivizsgálásra szorul. A véradáson 32 fő vett részt, sokan hallgatták meg az előadásokat, az Egészségsétához 209 ember csatlakozott, az online térben pedig minden eddiginél több aktivitás történt, hiszen 6.639 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez. Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a mai nappal a velünk együttműködő egészségügyi intézményeknek már összesen 476.131.400 forintot adományozhattunk.”

Dr. Duray Gergő, a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatója örömmel fogadta az adományt: „Azt gondolom, hogy az időjárás ellenére egy nagyon jó nap kerekedett. Sikerült jó pár betegséget feltárni, ennek a napnak egy nagy jelentősége volt a prevenció szempontjából is. Köszönöm a lakosságnak a részvételt, a Richter Gedeon Nyrt.-nek, hogy megszervezték ezt a színvonalas programot, a kórház dolgozóinak az egész napos munkát.”

A lakossági összefogásnak és aktivitásnak a nap végére meglett az eredménye: a minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypontok olyannyira megemelték az alapadományt, hogy az orosháziak rekordteljesítménye az első helyre került a Richter Egészségváros programsorozat 13 éves történelmében. A Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 12.706.400 forintra nőtt, melyből a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szülészeti műtőlámpa és újszülöttellátó-asztal beszerzését tervezi.

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros programot. A kezdeményezés eseményein eddig 89 városban több mint 215 ezren vettek részt. Ezalatt több mint 240 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig több mint 476 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő egészségügyi intézmények javára.

Legolvasottabb cikkeink