• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Továbbképzés házi gyermekorvosoknak

Hírek Forrás: Weborvos

A jelentkezéseket szeptember 15-ig várják a képzésre, amely a koragyermekkori fejlődési zavarokkal foglalkozik.

Még lehet jelentkezni a Koragyermekkori program „Idejében kiderül…" című továbbképzésére, amelynek célja, hogy a résztvevőket megismertessék a koragyermekkori fejlődéssel és zavaraival, az alapellátásban végzendő szűréseknél használandó újszerű útmutatóval, a prevenciós és az intervenciós lehetőségekkel. A képzés térítésmentes és akkreditált.

A továbbképzésen többek között bemutatásra kerülnek a központi idegrendszer intrauterin és postnatalis fejlődési szakaszai és a veleszületett majd a szerzett idegrendszeri kórképek. A projekt egyik legfontosabb fejlesztése az új Gyermek-alapellátási útmutató, mely szintetizálja, összefoglalja az alapellátók összes teendőjét a szűrővizsgálatokkal, a gyermek fejlődésének nyomon követésével kapcsolatban. Ennek alapján a meghatározott életszakaszoknak megfelelően kerül bemutatásra a normál fejlődésmenet, valamint a fejlődés megítélését célzó vizsgálat módszertana. A résztvevők áttekintik még a korai intervenció területén leggyakrabban alkalmazott mozgásfejlesztő módszereket, szó esik a primer prevenció témaköréről, valamint a gyermek fejlődésére hatással lévő egészségügyi és környezeti rizikófaktorokról és védőtényezőkről, különös hangsúllyal a várandósság időszakában és 1 hónapos korban.

A továbbképzés pszichológiai témájú előadásokat is tartalmaz.
A 2014-ben induló továbbképzési alkalmakra jelenleg az alábbi megyék területén praktizáló házi gyermekorvosok és vegyes praxisú háziorvosok jelentkezését várják: Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Szabolcs, Vas, Zala, valamint Budapest. Az itt fel nem sorolt megyékben 2015 első negyedévében kerül sor a továbbképzések megtartására, illetve számos most meghirdetett helyszínen lesznek újabb alkalmak.

Az 1+2 kontaktnapos továbbképzés 7-20 fős, de tervezetten átlagosan 15 fős csoportban indul. Az útiköltségen kívül minden biztosított a résztvevők számára, beleértve a szállodai ellátást (azaz a szállást és az étkezést), az oktatást, a kapcsolódó tananyagokat.

Jelentkezés módja

A jelentkezéseket szeptember 15-ig várják a szervezők. A továbbképzésre történő jelentkezéskor be kell lépni a program képzésmenedzsment rendszerébe és ott jelentkezni a továbbképzésre, majd eljuttatni a megadott címre a kinyomtatott jelentkezési lapot. Ehhez minden szükséges információ megtalálható az alábbi linken: regisztráció és jelentkezés továbbképzésre

Amennyiben kérdése adódna a képzésmenedzsment rendszer működésével kapcsolatosan, keresheti Horbász Rékát a 06-30-914-7059 telefonszámon vagy a tovabbkepzestamop614@gyemszi.hu címen. További kérdések esetén keresse Brunner Beátát a 06-30-958-2875-ös telefonszámon.

A Koragyermekkori program keretében a következő hónapokban több témaspecifikus továbbképzést is meghirdetnek, ezekről a www.gyermekalapellatas.hu honlapon tájékozódhat.