Kreditpontos továbbképző konferenciát szervez az OÉTI a transz-zsírsavak témakörében.
Kreditpontos továbbképző konferenciát szervez az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet Szakorvosok, egészségügyi szakdolgozók, hatósági élelmiszerellenőrök, közegészségügyi ellenőrök, a közétkeztetés-, az élelmiszer-előállítás- és az élelmiszer-forgalmazás területén dolgozók, továbbá a téma iránt érdeklődők részére 2013. 11. 27-én (szerda) 10:00 – 14:30 között az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Fodor-termében (1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.).
Program:
10:00 Köszöntő: Dr. Paller Judit – Országos Tisztifőorvos
Megnyitó: Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó – EMMI Egészségpolitikai Főosztály - főosztályvezető
10:20 – 10:40 Dr. Pusztai Zsófia – WHO Magyarországi Irodájának vezetője
A WHO transz-zsírsav politikája az „Egészség 2020" tükrében
10:40 – 11:00 Dr. med. habil. Martos Éva – OÉTI - főigazgató főorvos
Mesterséges transz-zsírsavak hatása az egészségre
11:00 – 11:15 Kertészné Dr. Lebovics Vera – OÉTI - vegyész
Transz-zsírsavak meghatározása élelmiszerekben
11:15 – 11:30 Megbeszélés
11:30 – 11:50 Kávészünet
11:50 – 12:10 Schreiberné Molnár Erzsébet – OÉTI - főigazgató helyettes
Élelmiszerek transz-zsírsav tartalma-az OÉTI adatbázis
12:10 – 12:30 Zentai Andrea – OÉTI - osztályvezető dietetikus
Egészséges táplálkozás transz-zsírsav mentesen
12:30 – 12:50 Bakacs Márta – OÉTI - epidemiológus
A transz-zsírsavak lakossági ismertsége
12:50 – 13:00 Megbeszélés
13:00 – 13:30 Kávészünet
13:30 – 13:50 Dr. Somogyi László – Corvinus Egyetem Gabona és Ipari Növény Technológia tanszék docense
Technológiai lehetőségek az élelmiszerek transz-zsírsav
tartalmának csökkentésére
13:50 – 14:20 Kerekasztal beszélgetés az élelmiszeripar szereplőivel – sikerek és kihívások
14:20 – 14:30 Zárszó: Dr. med. habil. Martos Éva
További informció: Papp Lászlóné (476-6470) tovabbkepzes@oeti.antsz.hu