• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Üdülési csekk: a pihenésnek annyi?

Hírek Forrás: MTI

MSZP: több társadalmi csoport is elveszíti a kedvezményes pihenés lehetőségét.

Az MSZP szerint az üdülési csekk rendszerének megszűnte után nincs biztosítva a kisnyugdíjasok, az alacsony jövedelmű, többgyermekes munkavállalók, a szakmunkástanulók és a fogyatékkal élők kedvezményes üdültetése - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Pál Béla.

A képviselő pártja nevében felszólította a kormányt, teremtse meg a feltételeket, hogy ezek az emberek a jövőben is kapjanak kedvezményes, kiemelt támogatást az üdüléshez, pihenéshez, egészségmegőrzéshez.

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának tagja arra emlékeztet, hogy a kormány október 1-jétől megszűnteti az üdülési csekk adókedvezményét, vagyis megkezdődik annak kivezetése a piacról. Véleménye szerint a helyére lépő Széchenyi Pihenő Kártya szűkebb körű szolgáltatásokra és csak a szálláshely igénybevételével együtt használható fel. A politikus így a kettő között gazdasági értelemben is nagyságrendnyi különbséget lát.

Az üdülési csekk rendszere az elmúlt években beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a belföldi turizmus motorjává vált, és az utóbbi két évben már az évente közel 50 milliárd forintnyi csekket 13,5 ezer elfogadóhelyen lehetett beváltani - írja Pál Béla, hangsúlyozva, hogy ez növelte a fogyasztást, fehérítette a gazdaságot, csökkentette a munkanélküliséget, növelte a vállalkozások nyereségét és a helyi önkormányzatok bevételét is, jelentős részben bővítette a belföldi turizmusban résztvevők körét.
A képviselő kitér arra, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány eredményéből 2003 és 2010 között 28 milliárd forint jutott a kisnyugdíjasok, az alacsony jövedelmű, többgyermekes munkavállalók, a szakmunkástanulók és a fogyatékkal élők üdültetésének támogatására, ami hét év alatt közel egymillió fő részére tette lehetővé ezt a támogatási formát, illetve annak igénybevételét.

Az üdülésicsekk-rendszer megszűnésével, a helyére lépő Széchenyi Pihenő Kártya az eddig megismert szabályozás szerint nem biztosítja azt, hogy az aktív korú munkavállalókon túl a kisnyugdíjasok, a szakmunkástanulók, a fogyatékkal élők is részesülhessenek a kártya által nyújtott kedvezményben - értékeli.