• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új főigazgató a Magyar Vöröskereszt élén

Hírek Forrás: Weborvos

Kardos István július másodikától tölti be a Magyar Vöröskereszt pályázatán elnyert pozíciót.

Lezárult a Magyar Vöröskereszt főigazgatói pályázata. A posztot Kardos István, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének eddigi igazgatója nyerte el - közölte a szervezet sajtóirodája.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, a humanitárius szervezet Országos Vezetőségének egyetértésével, 2012. július 2-án Kardos Istvánt nevezte ki a Magyar Vöröskereszt - pályázati úton meghirdetett - főigazgatói posztjára. Kardos István több mint tíz éve vöröskeresztes. Először mint önkéntes segítette a humanitárius szervezet munkáját, majd 2004-től mostanáig a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezeténél dolgozott, 2008-tól, mint budapesti igazgató.

Az új főigazgató minél hamarabb szeretné megismerni a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a szükségleteket, ezért július végétől végiglátogatja a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteit. Legfőbb feladatának azt tekinti, hogy a szervezet egyre kiterjedtebb tevékenységéhez a források bővítésével és a pályázatokon való aktívabb részvétellel teremtse meg a lehetőséget.

„Sokan azt vallják, hogy egy civil, non-profit szervezetnek nem szabad üzleti szemlélettel működnie. Én azonban úgy gondolom, hogy lehetnek olyan tevékenységek, amelyek bevételt jelentenek a szervezet számára, hiszen később ezek teszik lehetővé olyan programok megvalósítását, amelyekre megvan a társadalmi igény és szükséglet, csak forrás nincs rá." – emelte ki Kardos István, a Magyar Vöröskereszt új főigazgatója.

Szakmai önéletrajz

Kardos István 1974. október 5-én született Kunszentmártonban. 1993-ban érettségizett a Magyar Honvédség Repülőműszaki és Légvédelmi Szakközépiskolájában. 1993 és 1996 között a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülő Ezredénél szolgált. 2003-ban diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként és tanárként.

A Magyar Vöröskereszttel először 2001-ben került kapcsolatba, önkéntesként segítette a humanitárius szervezet munkáját. 2004-től mostanáig a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezeténél dolgozott, 2007-től elsősegélynyújtó oktatóként tevékenykedett, 2008-tól pedig mint budapesti igazgató.