• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Új orvosigazgató a Honvédkórház élén

Egészségpolitika 2020.07.04 Forrás: kormány.hu
Új orvosigazgató a Honvédkórház élén

A rendezvényen megköszönték dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnokának az eddig végzett munkáját.

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoki teendőinek átadás-átvétele alkalmából tartottak állománygyűlést július 3-án, pénteken Budapesten, a Honvédkórházban. A rendezvényen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Vidoven Árpád, a tárca közigazgatási államtitkára, valamint Szabó István honvédelmi államtitkár - számolt be az eseményről a kormány.hu a honvédelem.hu cikke nyomán.

Benkő Tibor beszédében köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak a vírushelyzet idején végzett áldozatos és példaértékű munkáért. A honvédelmi miniszter kiemelte: az elmúlt időszak bizonyította, hogy a szakértelem és a közös cél érdekében történt összefogás jelenti az MH Egészségügyi Központ és a Honvédkórház sikeres működésének alapját. A tárca vezetője emlékeztetett: azt a célt tűzték ki, hogy a Honvédkórházból mintakórházat hoznak létre. A miniszter hangsúlyozta: a tudás, a szakértelem és az elhivatottság együttesét ötvözve kell tovább dolgozni a kitűzött célok elérése érdekében, és erre kérte fel az újonnan kinevezett orvosigazgatót is.

Az MH EK Honvédkórház orvosigazgatói feladatainak ellátására prof. dr. Wikonkál Norbertet, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát nevezték ki, aki beszédében hangsúlyozta: a nagy múltú intézmény kiváló alapokra épült és az itt dolgozók szakértelme hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. A gyakorló orvosi praxisból érkező új orvosigazgató három fő célja az ellátás minőségének javítása, a fenntartható gazdálkodás, valamint a megoldásközpontú és hatékony munkavégzés.

A rendezvényen megköszönték dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnokának az eddig végzett munkáját. A vezérőrnagyot a szolgálat érdekében – eredeti szolgálati beosztásának meghagyása mellett, az azok elvégzése alóli felmentéssel – a Köztársasági Elnöki Hivatal állományába vezényelték. A vezérőrnagy távolléte alatt a most kinevezett orvosigazgatót, prof. dr. Wikonkál Norbertet bízta meg helyettesítésével.

Dr. Kun Szabó István beszédében visszatekintett hároméves munkásságára, és méltatta az értékes munkaközösséget, akikért érdemes volt szolgálni. Köszönetet mondott az intézmény minden dolgozójának azért a munkáért, amit parancsnoksága alatt végeztek.

Legolvasottabb cikkeink