• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ünnepek: élelmiszert ​gyűjt a Magyar Vöröskeres​zt

Hírek Forrás: Weborvos

December 5-én és 6-án a Tesco 118 áruházában gyűjtik a tartós élelmiszer-adományokat.

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli krízis közeledtével a családok mindennapi életét több tényező is nehezíti. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsi költségek mellet sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! mottóval abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget - tudatta a humanitárius szervezet közleménye. A kezdeményezésnek - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a Tesco hipermarketek adnak otthont. Mindenki, aki tartós élelmiszert adományoz, ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én és 6-án, 10 és 18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházakban. Az országos akció keretében 118 hipermarketben, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak, még az ünnepek előtt.

Karitatív akciók az Önkéntesség Világnapján
Az önkéntesség világnapján mintegy háromezer önkéntesét mozgósítja a szervezet adománygyűjtései, véradásai és az elsősegélynyújtást népszerűsítő aktivitásai kapcsán. Karácsonyi ajándéknak szánt játékokat, könyveket, élelmiszert ugyancsak szerte az országban lehet majd leadni a felállított gyűjtőpontokon, melyek közül a legismertebb a fővárosi Mikulásgyár, az 56-osok terén. De ezen a napon indul az Adomány Expressz elnevezésű karitatív akció is, melynek során öt nagyváros plázáiban lehet majd élelmiszert, édességet, tisztító-és tisztálkodási szereket, játékokat és könyveket felajánlani.

Több településen Mikulás-ünnepséggel, ajándékokkal és édességgel lepik meg a rászoruló gyerekeket. A korábban vörösiszap katasztrófában érintett Devecseren a térség összesen hatszáz óvodása és kisiskolása számára szerveznek nagyszabású Mikulásünnepséget.

Ezen felül az ország számos pontján perselyes gyűjtés keretében pénzadományokat is fogadnak a vöröskeresztes önkéntesek. Pécsett, a Széchenyi téren pedig az elsősegélynyújtás fontosságára hívják fel a figyelmet egy flashmobbal, ahol mentőtiszt hallgatók tartanak majd sebkötözési bemutatót a járókelőknek.

Aki pedig igazán különleges ajándékban szeretné részesíteni a rászorulókat, részt vehet a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló véradások valamelyikén is.

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtő akcióiról és az önkéntességről bővebb információ szintén a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

Filléres szakácskönyv praktikákkal
Idén azzal is segítik a nehéz helyzetben lévő családokat, hogy Filléres szakácskönyv néven a szervezet honlapján elérhetővé tesznek egy receptgyűjteményt, melyet a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonaiban élő édesanyák és az otthonok dolgozói közösen állították össze. A könyvben Magyarország egyik legnépszerűbb receptoldala a mindennapi sütés-főzéshez, életvezetési tanácsokat is adott, amelyekkel a szakácskönyv lapjain találkozhatnak az olvasók. A szakácskönyv a Magyar Vöröskereszt „Remény a sérülékeny gyermekeknek Magyarországon" című, a Velux Alapítványok által támogatott programjának a kiadványa.

A receptek összeválogatását – a pénzügyi szempontokon kívül – az motiválta, hogy az ételek rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthetők legyenek azok számára is, akiknek korábban nem volt lehetőségük hosszú időt tölteni a konyhában. A receptek nagy előnye, hogy teret engednek a kreativitásnak, és az ételek alapanyagai esetenként más hozzávalókkal is helyettesíthetők.