• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Varian: jobb esély a magyar rákbetegek számára

Hírek Forrás: Weborvos

A sugárterápiás berendezések legnagyobb világpiaci szereplője erősíti magyarországi jelenlétét.

Az április elejétől működő hazai leányvállalat elsődleges célja a legfejlettebb sugárterápiás kezelések magyarországi meghonosítása. A jelenleg Magyarországon működő 26 sugárterápiás berendezés többsége ugyanis elavult, életkora meghaladja a tíz évet. A közeljövőben tervezett, főként európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések keretében mind a 12 jelenlegi sugárterápiás központban jelentős technológiai korszerűsítésekre, új sugárterápiás gépek beszerzésére nyílik lehetőség, valamint Veszprémben megnyílhat egy teljesen új sugárterápiás központ is.

A kaliforniai Palo Altoban székelő Varian Medical Systems a világ vezető sugárterápiás szállítója, világszerte 5900 munkatársat foglalkoztat és 70 országban tart fenn saját irodát. A Varian Medical Systems Hungary Kft. nemcsak a magyarországi, hanem a teljes délkelet-európai értékesítési és szerviztevékenységet is támogatja. Az elmúlt években a Fototronic Kft. jelentős fejlesztési sikereket felmutatva képviselte a Varian Medical Systems sugárterápiás rendszereket Magyarországon. A cég sugárterápiás üzletrészét az anyavállalat kivásárolta, munkatársai a jövőben a magyar leányvállalatnak dolgoznak.

„Jelenleg Magyarországon a mindennapos klinikai rutinban nagyon kevés korszerű sugárterápiás kezelést, így intenzitás modulált sugárterápiás (IMRT), valamint képvezérelt sugárterápiás (IGRT) beavatkozást végeznek" – nyilatkozta Fórizs Szabolcs, a Varian Medical Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – „Elkötelezettek vagyunk a magyar sugárterápiás szakemberek és onkológusok támogatásában, hogy a legfejlettebb RapidArc intenzitás-modulált sugárterápiás kezelésekkel országszerte lehessen gyógyítani a daganatos betegeket. Regionális hatókörű leányvállalatunk ezt az elkötelezettséget anyacégünk teljes támogatásával kívánja felvállalni."

Kampós Bence, a cég értékesítési igazgatója szerint „az uniós finanszírozású onkológiai fejlesztési programok eredményeként minden sugárterápiás osztályon legalább két korszerű besugárzó készülék működhet majd, amelyekkel gyors, biztonságos és pontos sugárterápiás kezeléseket lehet végezni."

„Mélyen hiszünk a magyar sugárterápiás rendszerek fejlesztésének elodázhatatlanságában, valamint Magyarországnak a délkelet-európai térségben betöltött kiemelkedő szerepében, ezért is mutat a Varian mély elkötelezettséget az új regionális központ iránt" – vélte Roger Leibundgut, a Varian regionális értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója.