• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Védőnőkkel együtt a mellrák ellen

Hírek Forrás: Weborvos

Csaknem 800 védőnő vett részt a Mellünk Egészségéért Program idei továbbképzésein.

„Nem a halál ellen harcolunk, hanem az életért"- hangzott el az elgondolkoztató kijelentés a Mellünk Egészségéért Védőnői Program idei utolsó továbbképzésén. Az egyedülálló edukációs program a védőnők segítségével szeretné a középiskolás lányoknak és a fiatal hölgyeknek megtanítani az emlő helyes önvizsgálatát, felhívni a figyelmüket a rendszeresség fontosságára, illetve a kevésbé ismert terhességi emlőrákra.

A négy akkreditált képzésből álló programsorozaton csaknem 800 védőnő vett részt, 340 különböző településről. A szervezők több mint 7000 darab, a helyes önvizsgálatot bemutató tájékoztatót adtak át a résztvevőknek, akik megkezdhették az edukációs órák megtartását az iskolákban - tudatták a program szervezői közleményükben.

A Mellünk Egészségéért Védőnői Program idén májusban indult, amelynek keretén belül négy akkreditált képzést tartottak – két alkalommal Budapesten, Zalaegerszegen és Debrecenben. A védőnők 340 településről érkeztek. Volt köztük iskolavédőnő, területi védőnő, járási és megyei vezető védőnő, ifjúsági védőnő, egészségügyi szakdolgozó és védőnő hallgató is. A továbbképzéseket követően már több mint 7000, az önvizsgálat helyes lépéseit bemutató tájékoztatót juttattak el a szervezők a résztvevőknek, akik megkezdték az edukációs órák megtartását az iskolákban. A programban résztvevő védőnők, átfogó képet kaphattak az emlőrákról, a kezelési lehetőségekről és a prevenció fontosságáról.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy mind a négy továbbképzésünk teltházas volt, nagy volt az érdeklődés. Ez is azt mutatja, hogy szükség van hasonló edukációs programokra. Az idei együttműködésünket tekintve az AVON-nal nem csak a Védőnői Program kapcsán mondhatjuk sikeresnek, hanem az ő támogatásuknak köszönhetően vásárolhattunk meg egy, a hazánkban egyedülálló kemoterápia alatt alkalmazható fejhűtő gépet, ami csökkenti a betegeinknek a hajhullását a kezelés során. Bízom abban, hogy jövőre is hasonlóan eredményes évünk lesz, és minél több nő figyelmét hívhatjuk fel közösen a rendszeres önvizsgált fontosságára" – nyilatkozta a program lezárása kapcsán Puskás Gabriella, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

Legolvasottabb cikkeink