• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vegyes élményeket kínál a héten az időjárás

Hírek Forrás: MTI

Többször lehetnek hűvösek az éjszakák, előfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 fok körüli melegre is lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erős, viharos lesz a szél.

Hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Az északkeleti, keleti tájakon néhol kisebb zápor előfordulhat. Többfelé erős lesz a légmozgás, sőt a nap második felében az ország északi felén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 5 fok között várható, enyhébb idő a Balaton partján, a főváros térségében és északkeleten lehet, de talaj menti fagy ezeken a tájakon is előfordulhat. A maximumhőmérséklet 15-19 fok között valószínű.

Kedden a napsütés mellett inkább csak az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon lehet helyenként zápor, esetleg zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, fagy szélcsendes helyeken valószínű, illetve a talaj mentén több helyen is 0 fok alá hűl hajnalra a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában 13-18 fok között alakul, de északkeleten 1-2 fokkal hidegebb, délnyugaton, nyugaton melegebb valószínű.

Szerdán a Dunántúlon sok lesz napsütés, a Dunától keletre viszont néhol előfordulhat zápor. Helyenként megerősödet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, fagy szélcsendes helyeken valószínű, illetve a talaj mentén több helyen is 0 fok alá hűl hajnalra a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb.

Csütörtökön napos idő várható, de délutántól északon és nyugaton néhol zápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban többnyire 0-5 fok lehet, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy még lehet, illetve a talaj mentén nagyobb területen 0 fok alá hűlhet a levegő. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken a többórás napsütés mellett helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős időre lehet számítani, és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Több helyen megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Nappal 15-21 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.