• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Veszélybe került a beteg gyerekek táboroztatása

Lapszemle 2023.04.27 Forrás: hazipatika.com
 Veszélybe került a beteg gyerekek táboroztatása

Más táborban nem nyaralhatnak, mert speciális étrendet és egyedi inzulinkezelést igényelnek, amit máshol nem tudnak nekik biztosítani. 

Számos szervezet dolgozik beteg gyerekekért, a JDH Alapítvány azonban azért különleges, mert azok a fiatalok, akik tőlük segítséget kapnak, sok esetben később maguk is segítőkké válnak. Magyarországon egyedülálló módon már több mint harminc éve szerveznek cukorbeteg kis- és nagykamaszok számára edukációs nyári táborokat. Most először azonban elmaradhat a tábor, mert az alapítvány bankszámlájáról minden pénzt elloptak, írja a hazipatika.com

Az érintett gyerekek speciális ellátást igényelnek, más táborokban nem fogadják őket, vagy a szülők nem engedik őket olyan közegbe, ahol nem biztosított számukra a szakszerű ellátás. Ezért lenne fontos, hogy idén is részesei lehessenek a balatonfenyvesi tábori élményeknek. Az alapítvány bankjának védelmi rendszerét azonban ismeretlen tettes feltörte, a folyószámlán tartott, sokévnyi támogatásból összegyűlt 16 millió forintot pedig két részletben átutalta egy másik számlára. A rendőrségi és a banki vizsgálat jelenleg is folyamatban van, ennek időtartama bizonytalan. A jelenlegi helyzetben tehát – finanszírozási háttér hiányában – veszélybe került az idei táboroztatás lehetősége – mondta el honlapunknak Dr. Blatniczky László, a JDH Alapítvány elnöke, a Budai Gyermekkórház diabetológus főorvosa.

„Azért csinálom, mert amit én kaptam gyerekként – tudást, szeretetet – azt szeretném továbbadni és megtanítani a gyerekeknek, hogy még ha mások is, mint a társaik, fogadják el magukat olyannak, amilyenek” – emelte ki Budai Martin, aki 9 éve segíti a cukorbeteg gyerekek táboroztatását. Szerinte nagyon fontos, hogy minden beteg érezze: nincs egyedül a problémájával. Martin a boldog, csillogó szemű gyerekek láttán mindig azt érzi: van értelme annak, amit csinál.

A Juvenilis-Diab-Help (JDH) Alapítvány önkéntesei több mint harminc éve minden nyárra megszervezik azt a tábort, ahol ötven-hatvan 1-es típusú diabétesszel élő gyerek tölthet el egy felejthetetlen hetet a Balaton partján, a II. kerületi önkormányzat üdülőjében. Ezek a gyermekek nagyon nehéz helyzetben vannak abból a szempontból, hogy speciális étrendet és egyedi inzulinkezelést igényelnek, amit máshol nem tudnak nekik biztosítani. 

További részletek a hazipatika.com cikkében. 

Legolvasottabb cikkeink