• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Izraeli generikumcéget vesz a Sun Pharma

Hírek a nagyvilágból Forrás: Scrip

A szuperdinamikus indiai vállalat az amerikai piacra törekszik.

Dhilip Shanghvi
Az indiai Sun Pharmaceutical Industries nemrégiben bejelentette, hogy 454 millió dollárért bizonyosan megvásárolja a generikumokat gyártó izraeli Taro Pharmaceutical Industriest – annak leányvállalataival, a Taro Canadával és a Taro USÁ-val együtt. Az ügylet akkor lesz végleges, ha a részvényesek is jóváhagyják. A 454 millió dolláros vételár 230 millió dollárral, avagy részvényenként 7,75 dollárral növeli a cég értékét. Ami a részvényenkénti árat illeti, 27 százalékkal nőtt a tranzakció bejelentése előttihez képest.

A Sun Pharma 224 millió dollárral refinanszírozza a Taro nettó adósságát, és részesíti egy átmeneti, 45 millió dolláros tőkeinjekcióban is. A vételárat a Sun belső forrásokból, és abból a 350 millió dollárból fedezi, amelyre konvertibilis értékpapírok értékesítésével tett szert.

Dhilip Shanghvi, a Sun elnök-ügyvezetője a Scripnek így nyilatkozott: „Jó alkalom lesz ez arra, hogy a Sun és a Taro együttműködésével értéknövekmény jöjjön létre, és hogy a Sun üzleti tevékenységét egy nemzetközi vállalat is kiegészítse." Az 1959-ben alapított Taro nemzetközi generikumgyártó, amely kardiovaszkuláris, neuropszichiátriai és gyulladás elleni szerek széles választékát állítja elő.

A Tarónak egyébként meg kell vívnia azért, hogy megvegyék: a Tel Aviv-i kerületi bíróságon a közönséges részvények 9 százalékát birtokló Franklin Advisors and Templeton Assets a tranzakció ideiglenes bírói letiltásáért folyamodott, mivel a vétel, úgymond, hátrányosan érinti a kisebbségi részvénytulajdonosokat.
Ezenközben a Sun Pharmaceutical Industries bejelentette: a március 31-ével végződött gazdasági évben – a minden területen végbement fejlődés során – 30 százalékos nettó forgalomnövekedést ért el (a végeredmény 21,32 milliárd rúpia, azaz 521 millió dollár). A cég nettó profitja 35 százalék, 7,74 milliárd rúpia volt.

Honi eladásai 23 százalékkal 11,81 milliárdra nőttek, és a teljes forgalom 53 százalékát tették ki, a nemzetközi forgalom 39 százalékkal volt nagyobb az előző évinél. Amerikai leányvállalatával, a Caraco Pharma Labsszal együtt 34 gyorsított engedélyezési kérelmet adtak be az USÁ-ban.