• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Pfizer Deutschland: plusz egy és mínusz hétszáz fő

Hírek a nagyvilágból Forrás: Scrip

Úgy tűnik, a vállalat nehézségei közismertek, és mindenki számol is velük.

Dr. Andreas Penk irányítja március elsejétől a Pfizer német leányvállalatának tevékenységét, a jelenleg hivatalban lévő Walter Köbele a cég európai projektjeinek menedzselését veszi át. A személycserére illetve előléptetésre kevéssé idilli helyzetben kerül sor.

Dr. Penk első teendői között szerepel, hogy hozzátegye a magáét annak a 10 ezer alkalmazottnak az elbocsátásához, akiket az anyacég nemrégiben földkerekség-szerte feleslegesnek ítélt.
A globális leépítésből német Pfizernek is részt kell majd vállalnia: máris bejelentették, hogy karlsruhei és nürnbergi létesítményeikből elküldenek 760 alkalmazottat. Németországi munkahelyeik száma jelenleg körülbelül 5200.

Karlsruhéban az összes részlegben körülbelül 320 munkahely szűnik meg, a nürnbergi részleg pedig azáltal kíván megszabadulni 440 alkalmazottól, hogy eladja az általa száz százalékban tulajdonolt PCS Heumann gyógyszergyártó üzemet.

A Pfizer állítása szerint a nürnbergi gyár eladásának esélyei kellőképen jók, mivel a létesítmény első sorban külső megrendelők speciális rendeléseinek tesz eleget. Valószínű, úgymond, hogy a vevő mind a 440 negyven dolgozót megtartja majd. Nem kerül sor létszámcsökkentésre a Pfizer illertisseni, frankfurti és freiburgi részlegeiben.

Egyes megfigyelők szerint a vezetőváltás azért vált szükségessé, mert a vállalat bevételei – a német piac – igaz bevallottan csekély – általános növekedése mellett sem gyarapodtak. A Pfizer, vélik az elemzők, hivatkozhatik arra, hogy a gyógyszerpolitika változásai és a szigorúbb támogatási döntések, lévén a világ legnagyobb gyógyszeripari vállalata, súlyosabban érintik, mint a konkurrenciát.

A cég lépései egyes elemzőket nem hoztak különösebb izgalomba, akadtak azonban, akik a hírek hallatán a Pfizer-részvényeket „a hét vétele" osztályba sorolták. Úgy tűnik, hogy a vállalat nehézségei közismertek, és mindenki számol is velük. (Ilyenek: a Lipitor [atorvastatin] szabadalmi védettségének közelgő lejárta, a fejlesztés gyengélkedése, valamint a koleszterincsökkentőnek szánt torcetrapib kudarca.)