• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

1600 család védőnői ellátása javul Újbudán

Lapszemle 2019.03.13 Forrás: orientpress.hu
1600 család védőnői ellátása javul Újbudán

A beruházás teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, mintegy 150 millió forintból valósul meg.

Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére - ismertette Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a Gazdagréti Védőnői Szolgálat átadóünnepségén kedden. A városvezető kiemelte: a több mint 150 millió forintnyi önkormányzati forrásból megvalósult beruházás révén 1600 család jut mostantól lakóhelyéhez közel 21. századi védőnői ellátáshoz - írja az orientpress.hu.

Az átadott Gazdagréti Védőnői Szolgálat épületének tervezésekor kiemelt figyelmet kapott, hogy az elmúlt évek során a városrész vonzáskörzetében több jelentősebb lakóingatlan-beruházás történt, amelynek következtében rövid időn belül a lakosságszám emelkedése, köztük a kisgyermekes családok számának növekedése is várható - hívta fel a figyelmet Hoffmann Tamás. A XI. kerület polgármestere elmondta, hogy a Csíki-hegyek utcában létesült új védőnői központban 11 védőnői körzet elhelyezése valósul meg, de a lakosságszám további emelkedésével az épület kapacitása is növelhető, akár 15 védőnői körzet befogadására is alkalmas - tette hozzá.

Az utóbbi időben a helyiek igényei és az egészségügyi intézményekkel szembeni elvárás is megnőtt. Igényként jelent meg például a tágasabb, klimatizált váróhelyiség, a várandós kismamák részére térben elkülönített váróhelyiség és a négyszemközti megbeszélésre alkalmas helyiségek biztosítása is. Ezeket is figyelembe vettük a tervezéskor - jelentette ki a városvezető, hozzátéve: a teljes épületrész megújításával egy korszerű, a mai igényeknek megfelelő környezetet tudnak biztosítani az ott dolgozók, az odalátogató kismamák és kisgyermekek számára.”

A beruházás teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, mintegy 150 millió forintból valósul meg- ismertette Hoffmann Tamás, hozzáfűzve: Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére, legyen szó eszközbeszerzésről, épületfelújításokról vagy teljesen új beruházásokról is.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink