• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

17 orvost keresnek a szentesi kórházba

Lapszemle Forrás: Délmagyar Online

A legtöbb, 3-3 szakembert a szülészet-nőgyógyászati, a sürgősségi betegellátó és a belgyógyászati osztályra keresik.

Öt éven belül országosan a gyógyítók ötöde, a szentesi kórházban már ezen a nyáron 19 szakember kerül választás elé, hogy dolgozzon vagy nyugdíjba menjen.

Most 17 orvost keresnek – még úgy is, hogy Szentesről nem indult be az elvándorlás. A kórház vezetése igyekszik időben tervezni és jó előre reagálni az országos tendenciára, ezért hirdettünk több szakterületen is orvosi álláshelyet a közelmúltban. Próbálunk előremenekülni, hogy már hónapokkal a várható megüresedés előtt megtaláljuk a leendő munkatársakat – tudatta a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója, Várkonyi Katalinolvasható a delmagyar.hu portálján.

A nyugdíjtörvény módosítása miatt az egészségügyben július 1-jétől megszűnik a nyugdíj és a bér egyidejű folyósítása, így mindenkinek döntenie kell, hogy az új feltételrendszer szerint vállalja-e a további munkát. Előre kell tervezni a közszférára vonatkozó, nyáron életbe lépő szabályozás miatt, magyarázta a főigazgató: hiszen ha valaki nem folytatja a munkát, őt más szakemberrel kell pótolni.

Öt éven belül országosan a gyógyítók ötöde jut ebbe a helyzetbe. A szentesi kórházban már ezen a nyáron 19 kolléga kerül választás elé – emelte ki Várkonyi Katalin, hozzátéve: az, hogy orvosokat keresnek, nem szentesi sajátosság. A vidéki kórházak szinte kivétel nélkül hasonló cipőben járnak, de a fővárosi intézményekben is vannak üres álláshelyek. Szentesen a legtöbb, 3-3 szakembert a szülészet-nőgyógyászati, a sürgősségi betegellátó és a belgyógyászati osztályra keresik. Utóbbi területen például ugyan nincs szó létszámhiányról, de az intézmény a szakvizsga előtt álló kollégák mellett további szakorvosokat is alkalmazna.

A közalkalmazotti orvosi létszám 90 százaléka betöltött a kórházban, 20-30 kolléga pedig vállalkozóként, részmunkaidőben segíti a munkát. A közelmúltban 11 orvos kezdte meg itt a tevékenységét. Mindannyian szakképzettek, számos szakvizsgával rendelkeznek. Van, aki messziről, sok száz kilométerről költözött Szentesre, hogy nálunk dolgozhasson. Vannak olyan új kollégáik – köztük aneszteizilógus, pszichiáter és reumatológus is -, akik többéves szakorvosi gyakorlattal érkeztek hozzánk – mondta a főigazgató, aki hozzáfűzte azt is, Szentesen az ellátás kiegyensúlyozott, a városból nem indult el az egészségügyi szakmára egyébként országosan jellemző migráció.