• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

''Szeretnéd, hogy a gyermeked lassú, fájdalmas, gyötrelmes halált haljon?''

Lapszemle Forrás: hvg.hu

Világszerte dúl az anyukák oltásellenes kampánya.

A közösségi oldalakon terjedő, ördögi tudósokról és népirtásról szóló összeesküvés-elméletek sikeresen feldühítettek egy immunológust. Az utóbbi hónapokban valósággal elszabadult a vakcinaellenes-kampány, Magyarországon legutóbb például a pneumococcus elleni védőoltás kötelezővé tétele miatt lángolt fel a vita a vakcinát pártolók és ellenzők között. A főként közösségi oldalakon, az aggódó anyukák nemzetközi rétege által terjesztett eszmék szerint, az oltás ugyanis méreg, melynek gyermekekbe való befecskendezésével a tudósok valójában a Föld lakosságának drasztikus csökkenését szeretnék elérni – olvasható a hvg.hu portálján.

A kötelező oltásokat övező szélmalomharc talán egyik legheroikusabb ütközetére bukkant rá a Szekuláris Blog, melynek során egy – saját bevallása szerint kicsit spicces – immunológus nyílt levélben akadt ki az oltásokat szabotáló anyákra. Az anonim, február végén a The Meta Picture-on megjelent írás azóta letarolta az internetet, keményen odamondva az ellentábornak. „Lehetsz vegán, és nyafoghatsz az embereknek anélkül, hogy bárkinek ártanál vele. De ha a védőoltások ellen buzdítasz, akkor a közegészséget veszélyezteted" – olvasható a levélben, mely ezek után egy általános vakcina összetevőinek boncolgatása mellett, kissé konkrétabb üzenetet prezentál: – Egy kib*szott immunológusként mondom, hogy közvetlenül felelős vagy azért, hogy ugrásszerűen megemelkedtek a tuberkulózis és a kanyaró okozta halálesetek, és hogy a himlő kiújulásának veszélye fenyeget – írta a dühös tudós, aki még egy kis szembesítést is bevet annak érdekében, hogy letörje a gáncsoskodók szarvait. Lekezelőnek fogok tűnni, de ha nem volt részed intézményes oktatásban legalább biológiából, akkor semmilyen alapod nincs ahhoz hozzászólni, hogy hogyan kellene a védőoltásokat előállítani. Fogalmad sincs sem a valódi funkciójukról, sem a hatásmechanizmusukról, a tudásod mindössze annyi, hogy halványan rémlik neked, hogy a higanytól régen megőrültek az emberek, a formaldehidet balzsamozásra használják, és hogy az ammónium-szulfátnak és az alumínium-foszfátnak ijesztő neve van – írta az immunológus.

Azoknak, akik ezek után esetleg hosszan töprengene a megfelelő reakción, az immunológus egészen konkrét ajánlattal készült: „Szeretnéd, hogy a gyermeked lassú, fájdalmas, gyötrelmes halált haljon? Ha nem, akkor a Yahoo Answersről szedett 'tényeiddel' együtt kussolj el, és oltasd be a gyereked!"