• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

5 terület, amit a technológia gyökeresen megváltoztathat 2025-re

Lapszemle 2020.07.03 Forrás: rakéta.hu
5 terület, amit a technológia gyökeresen megváltoztathat 2025-re

A napi ápolástól kezdve a pandémiákig az egymással összefonódó technológiák megváltoztatják a gazdasági és társadalmi tényezőket.

A minket körülvevő világ kétségkívül egyre izgalmasabb, hiszen egy-egy innovatív technológiai eszköz szinte hetek, vagy extrém esetben akár napok alatt képes előrelendíteni egy korábban megoldhatatlannak hitt problémát, például az egészségügyben vagy a környezetvédelemben. Az elkövetkező öt évben számos kihívás kezelésében mélyreható javulást tapasztalhatunk, mivel mind a vállalkozók, mind a befektetői közösség a világ legnagyobb vállalkozásaival és K + F szervezeteivel karöltve kézzelfogható eredményekkel járó megoldások fejlesztésére és telepítésére összpontosítanak. A rakéta.hu öt területet ismertetett részletesebben, köztük az egészségügyet.

2025-re a kultúrát, az információtechnológiát és az egészséget elválasztó vonalak elmosódnak; a mérnöki biológia, a gépi tanulás és a gazdaság újrafelosztása létrehoz egy keretet az egészségügyi kontinuum decentralizálásához, a hangsúly pedig az intézményekről átkerül az egyénekre. Legalábbis Rahul Dhanda, a Sherlock Biosciences társalapítója és vezérigazgatója szerint. Ennek előmozdítása a mesterséges intelligencia és az új ellátási lánc szállítási mechanizmusok terén elért haladással lehetséges, amelyek valós idejű biológiai adatokat igényelnek, amiket a mérnöki biológia egyszerű, olcsó diagnosztikai tesztekkel fog biztosítani az egyének számára a világ minden sarkában. Ennek eredményeként

csökken a megbetegedések és a halálozások aránya, na és persze a költségek is alacsonyabbá válnak például fertőző betegségeknél, mivel csak a legsúlyosabb eseteknél lesz szükség kiegészítő ellátásra.

Kevesebb fertőzött ember hagyja el otthonát, drasztikusan megváltoztatva ezzel a járványok kimenetelét, miközben az egészségügyi rendszerek terhei is csökkennek. Az egészség, a társadalmi-gazdasági helyzet és az életminőség közötti elválaszthatatlannak hitt kapcsolatok fellazulnak, emiatt pedig az egészség és az egészségügyi intézményekhez való hozzáférés egyenlőségével fennálló feszültségek is enyhülnek. A napi ápolástól kezdve a pandémiákig bezárólag ezek az egymással összefonódó technológiák megváltoztatják a gazdasági és társadalmi tényezőket, és enyhítik a globális emberi állapotra gyakorolt ​nyomást.

 

 

 

Legolvasottabb cikkeink