• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

 • egynapos sebészet
  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

500 milliós onkológiai alapítványt csinál a kormány

Lapszemle 2019.06.06 Forrás: atv.hu
500 milliós onkológiai alapítványt csinál a kormány

Ez lehet a “jutalma”, ha majd egyszer Kásler Miklósnak le kell tennie a miniszteri stallumot.

Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítványt hoz létre a kormány 500 milliós támogatással - ezt az Mfor.hu fedezte fel a 2020-as költségvetést megalapozó javaslatban. Az atv.hu-nak kormányközeli források azt mondták: ez lehet a “jutalma”, ha majd egyszer Kásler Miklósnak le kell tennie a miniszteri stallumot.

A találgatásoknak semmi alapja nincs - ezt mondta Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón, amikor megkérdeztük Trócsányi László igazságügyminiszter júniusi távozása kapcsán arról: Orbán Viktor egylépcsős kormányátalakítást tervez most vagy kétlépcsőset, és ősszel is lesz még egy?

Gulyás Gergely szerint “kormányátalakítás most nem lesz, hiszen nem tekinthető kormányalakításnak az, hogy egy miniszter távozik a kormányból azért, mert európai parlamenti képviselő lesz, illetve a magyar biztos jelölt az Európai Bizottságba” - utalt Trócsányi László távozására.

Az újabb kérdésünkre pedig, hogy Kásler Miklós EMMI-miniszter a helyén marad-e, vagy távoznia kell, Gulyás Gergely tréfálkozva annyit mondott: “És én is a helyemen maradok, úgy tudom, egyelőre.”

Ma ugyanakkor az Mfor.hu felfedezte a Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott 2020-as költségvetést megalapozó javaslatban, hogy a kormány Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítványt hoz létre jövőre, 500 milliós támogatással. Ennek kapcsán az atv.hu-nak kormányközeli források azt mondták: ez lehet a “jutalma”, ha Kásler Miklósnak majd egyszer távoznia kell a kormányból.

A daganatos megbetegedések gyógyításának a javítására hozza létre a kormány az alapítványt. Az Mfor.hu cikke szerint a 2020-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatból kiderül: Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítvány "biztosíthatja a szakma kiváló képviselői legteljesebb megbecsülésének kifejezését, és a szakterület méltó helyének megteremtését a tudományos közéletben" - hangzik az indoklás.

Az előterjesztés két pontja szól az alapítványról. A szervezet bekerül abba a körbe - az Egészségügyi Tudományos Tanács (a továbbiakban ETT), az egészségügyi szakmai kollégium, valamint az országos gyógyintézetek - amelyek a miniszter tevékenységét segítik. A másik pont szól a részletszabályokról.

Legolvasottabb cikkeink