• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

500 milliós onkológiai alapítványt csinál a kormány

Lapszemle 2019.06.06 Forrás: atv.hu
500 milliós onkológiai alapítványt csinál a kormány

Ez lehet a “jutalma”, ha majd egyszer Kásler Miklósnak le kell tennie a miniszteri stallumot.

Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítványt hoz létre a kormány 500 milliós támogatással - ezt az Mfor.hu fedezte fel a 2020-as költségvetést megalapozó javaslatban. Az atv.hu-nak kormányközeli források azt mondták: ez lehet a “jutalma”, ha majd egyszer Kásler Miklósnak le kell tennie a miniszteri stallumot.

A találgatásoknak semmi alapja nincs - ezt mondta Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón, amikor megkérdeztük Trócsányi László igazságügyminiszter júniusi távozása kapcsán arról: Orbán Viktor egylépcsős kormányátalakítást tervez most vagy kétlépcsőset, és ősszel is lesz még egy?

Gulyás Gergely szerint “kormányátalakítás most nem lesz, hiszen nem tekinthető kormányalakításnak az, hogy egy miniszter távozik a kormányból azért, mert európai parlamenti képviselő lesz, illetve a magyar biztos jelölt az Európai Bizottságba” - utalt Trócsányi László távozására.

Az újabb kérdésünkre pedig, hogy Kásler Miklós EMMI-miniszter a helyén marad-e, vagy távoznia kell, Gulyás Gergely tréfálkozva annyit mondott: “És én is a helyemen maradok, úgy tudom, egyelőre.”

Ma ugyanakkor az Mfor.hu felfedezte a Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott 2020-as költségvetést megalapozó javaslatban, hogy a kormány Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítványt hoz létre jövőre, 500 milliós támogatással. Ennek kapcsán az atv.hu-nak kormányközeli források azt mondták: ez lehet a “jutalma”, ha Kásler Miklósnak majd egyszer távoznia kell a kormányból.

A daganatos megbetegedések gyógyításának a javítására hozza létre a kormány az alapítványt. Az Mfor.hu cikke szerint a 2020-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatból kiderül: Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítvány "biztosíthatja a szakma kiváló képviselői legteljesebb megbecsülésének kifejezését, és a szakterület méltó helyének megteremtését a tudományos közéletben" - hangzik az indoklás.

Az előterjesztés két pontja szól az alapítványról. A szervezet bekerül abba a körbe - az Egészségügyi Tudományos Tanács (a továbbiakban ETT), az egészségügyi szakmai kollégium, valamint az országos gyógyintézetek - amelyek a miniszter tevékenységét segítik. A másik pont szól a részletszabályokról.

Legolvasottabb cikkeink