• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A családot nem pótolja semmi

Lapszemle Forrás: feol.hu

A gyermekvédelmi gondoskodásban élők csaknem fele még mindig nem talált családra.

A Megyeháza adott otthont Székesfehérváron az Országos Integrációs konferenciasorozat Fejér megyei rendezvényének, amelynek legfőbb üzenete: minden gyermeknek családban van a legjobb helye! A sorozat szervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és az Ágota Alapítvány. Magyarországon ma mintegy 21 ezer 500 gyermeket segít a hazai gyermekvédelem. A gyermekvédelmi gondoskodásban élők csaknem fele azonban még mindig nem talált családra: ők gyermek- és lakásotthonokban élnek. A jövőben ezen szeretnének változtatni. Arra törekednek, hogy mind több gyermek találjon nevelőszülőkre vagy örökbefogadó szülőkre – írja a feol.hu portálja.

Ezt szolgálja az országos konferenciasorozat, amely egyaránt szól a gyermekvédelem területén dolgozókhoz és azokhoz, akik a nevelőszülői hivatást akarják választani, vagy gyermeket szeretnének örökbe fogadni. A rendezvények célja az eddigi eredmények bemutatásával az, hogy felhívják a figyelmet az élet szentségére, és népszerűsítsék a nevelőszülői hivatást és az örökbefogadást – emeli ki a portál.

A konferencián Kothencz János, az Ágota - Alapítvány elnöke Családba fogadás - Eredmények, tapasztalatok, tervek címmel, Kecskés Péter, az Emberi Erőforrások MMI Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztályának vezetője Megújulás a gyermekvédelemben címmel tartott előadást, Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Igazgatója pedig arról beszélt, mik a nevelőszülői gondozással kapcsolatos tapasztalatok Fejér megyében.

Változik a törvény: 2014 januárjától a 12 év alatti gyerekeket - hacsak nem szorulnak speciális ellátásra - nevelőszülőknél helyeznék el. Természetesen - hangsúlyozták a szakemberek - erre törekednek a 12 éven felüli fiatalok esetében is, de azoknál a gyerekeknél, akik később, 14 éves koruk után kerülnek állami gondoskodásba, és magatartási zavarokkal küszködnek, gyakran professzionális szakembergárda segítségére van szükség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a gyermek és lakásotthonokban nevelkedő gyerekek nem kapnak megfelelő gondoskodást, de a családi környezet és szeretet segíti igazán a gyerekek fejlődését – húzza alá a portál.