• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

A csapatmunka erejében bízik a jászberényi kórház új vezetője

Lapszemle 2021.03.04 Forrás: szoljon.hu
A csapatmunka erejében bízik a jászberényi kórház új vezetője

Az egyik fő célkitűzésem az, hogy a korszerű műtéti eljárásoknak köszönhetően az egynapos ellátásokat továbbfejlesszük.

Dr. Csiki Zoltán, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház régi-új főigazgatója február 15-én kezdte meg munkáját. A szakembert aligha kell bemutatni, hiszen sebészként, traumatológusként, sportorvosként és egészségügyi menedzserként már országosan is megismerhették tevékenységét. Kinevezését megelőzően az Emberi Erőforrások Minisztériumában az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárként részt vett a struktúraváltás előkészítésében. Szakmai irányelvekről, célokról kérdezte őt a szoljon.hu.

Orvosi pályafutásának meghatározó állomása a jászberényi kórház, sőt 2012 és 2015 között már vezette az intézményt. Éppen egy ilyen, kihívásokkal teli, nehéz időszakban mi motiválta, hogy ismét elvállalja a főigazgatói megbízatást?

– Motivációmnak természetesen több összetevője van. Egyrészt a korábban elkezdett munka mindenképp beleillik ebbe a megbízatásba. Az elmúlt másfél évben részt vettem az egészségügyi reform előkészítésében, ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a struktúraváltást a gyakorlatban, tevőlegesen is segíteni tudom a jászberényi kórházban. A feladat kihívást jelent számomra, de bízom benne, hogy az új megyei ellátási rend kialakulása után tisztábban látunk majd, és sikeresen zárul le az átalakulási folyamat.

Azt gondolom, hogy munkatársaimmal úgy lehetünk igazán eredményesek, ha csapatmunkában dolgozunk. Egymás segítése, az értékek tiszteletben tartása és ezek mentén a feladatok meghatározása a legfontosabb.

A korábban megfogalmazott céljaiból megvalósult többek között a diagnosztika modernizációja és bővítése, a sürgősségi osztály létrehozása az intézményben. Milyen fejlesztési elképzelései vannak a jövőre vonatkozóan?

– Az orvostudomány folyamatosan fejlődik, ezért új módszerek, eljárások bevezetése mindenképpen elsődleges. Számos szakágban, így például a kisdózisú CT-vizsgálatok területén robbanásszerű fejlődés várható. Ma már nagyon sok olyan CT-vizsgálat létezik, melyeknek a sugárterhelése gyakorlatilag megegyezik egy hagyományos röntgenével, viszont a felbontóképessége és az adatok felhasználásának a módja sokkal jobb, a diagnózisban pedig több információt nyújt.

A hatvani Albert Schweitzer Kórházban volt alkalmam egynapos sebészeti osztályt vezetni. Örülök, hogy már egy ideje működik egynapos szemészeti ellátás a jászberényi kórházban. Sebész-traumatológusként, sportorvosként az egyik fő célkitűzésem az, hogy a korszerű műtéti eljárásoknak köszönhetően ezeket az egynapos ellátásokat továbbfejlesszük. Ebből adódóan terveink között szerepel egynapos részleg kialakítása. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink