• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A csapatmunka erejében bízik a jászberényi kórház új vezetője

Lapszemle 2021.03.04 Forrás: szoljon.hu
A csapatmunka erejében bízik a jászberényi kórház új vezetője

Az egyik fő célkitűzésem az, hogy a korszerű műtéti eljárásoknak köszönhetően az egynapos ellátásokat továbbfejlesszük.

Dr. Csiki Zoltán, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház régi-új főigazgatója február 15-én kezdte meg munkáját. A szakembert aligha kell bemutatni, hiszen sebészként, traumatológusként, sportorvosként és egészségügyi menedzserként már országosan is megismerhették tevékenységét. Kinevezését megelőzően az Emberi Erőforrások Minisztériumában az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárként részt vett a struktúraváltás előkészítésében. Szakmai irányelvekről, célokról kérdezte őt a szoljon.hu.

Orvosi pályafutásának meghatározó állomása a jászberényi kórház, sőt 2012 és 2015 között már vezette az intézményt. Éppen egy ilyen, kihívásokkal teli, nehéz időszakban mi motiválta, hogy ismét elvállalja a főigazgatói megbízatást?

– Motivációmnak természetesen több összetevője van. Egyrészt a korábban elkezdett munka mindenképp beleillik ebbe a megbízatásba. Az elmúlt másfél évben részt vettem az egészségügyi reform előkészítésében, ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a struktúraváltást a gyakorlatban, tevőlegesen is segíteni tudom a jászberényi kórházban. A feladat kihívást jelent számomra, de bízom benne, hogy az új megyei ellátási rend kialakulása után tisztábban látunk majd, és sikeresen zárul le az átalakulási folyamat.

Azt gondolom, hogy munkatársaimmal úgy lehetünk igazán eredményesek, ha csapatmunkában dolgozunk. Egymás segítése, az értékek tiszteletben tartása és ezek mentén a feladatok meghatározása a legfontosabb.

A korábban megfogalmazott céljaiból megvalósult többek között a diagnosztika modernizációja és bővítése, a sürgősségi osztály létrehozása az intézményben. Milyen fejlesztési elképzelései vannak a jövőre vonatkozóan?

– Az orvostudomány folyamatosan fejlődik, ezért új módszerek, eljárások bevezetése mindenképpen elsődleges. Számos szakágban, így például a kisdózisú CT-vizsgálatok területén robbanásszerű fejlődés várható. Ma már nagyon sok olyan CT-vizsgálat létezik, melyeknek a sugárterhelése gyakorlatilag megegyezik egy hagyományos röntgenével, viszont a felbontóképessége és az adatok felhasználásának a módja sokkal jobb, a diagnózisban pedig több információt nyújt.

A hatvani Albert Schweitzer Kórházban volt alkalmam egynapos sebészeti osztályt vezetni. Örülök, hogy már egy ideje működik egynapos szemészeti ellátás a jászberényi kórházban. Sebész-traumatológusként, sportorvosként az egyik fő célkitűzésem az, hogy a korszerű műtéti eljárásoknak köszönhetően ezeket az egynapos ellátásokat továbbfejlesszük. Ebből adódóan terveink között szerepel egynapos részleg kialakítása. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink