• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A demográfiai csomag már megszületett

Lapszemle Forrás: népszava.hu - napi.hu

Lányaink önmegvalósításának legmagasabb minősége, ha unokákat szülnek nekünk!

A gyermekvállalás ma még mindig a legnagyobb szegénységi kockázat Magyarországon, szociológiai kutatások sora és a Policy Agenda legutóbb elkészített létminimum számítása is ezt igazolja. A választásra készülő kormánypártok nem véletlenül tűzték zászlajukra, hogy mindent megtesznek e kockázat csökkentésére.
A hetekkel ezelőtt beharangozott demográfiai csomag azonban abban a formájában, ahogyan azt tegnap Orbán Viktor ismertette a Családok Világtalálkozójának nyitó konferenciáján, nem a kockázatcsökkentés irányába mutat - írta a népszava.hu. Szikra Dorottya családszociológus a Népszavának határozottan kijelentette: szerinte a javaslatok arra sem alkalmasa, hogy hatásukra jelentősen növekedjen Magyarországon a születések száma.

Sajtóhírek alapján sokan arra számítottak, hogy a demográfiai akcióterv végre hozzányúl a kilenc éve változatlan családi pótlék vagy a gyes összegéhez. A miniszterelnök a szerdai kormányülés döntéseit ismertetve ehelyett a középrétegeket támogató megszokott lépéseket sorolta: 2030-ra Magyarországon a mostani 1,5 százalékos termékenységi rátát 2,1-re kell emelni, vagyis míg 2016-ban száz nő 149 gyermeket hozott a világra, addig bő egy évtized múlva 210 csecsemő a „feladat".

A Jól-Lét Alapítványt vezető Keveházi Kata szerint semmi eget rengető nincs a tervezetben, és nem is alkalmas arra, hogy a családok tömegesen a gyermekvállalás mellett döntsenek. Jól kommunikálható üzenet, de a tervek kevés embert érintenek. Szerintem csak azt akarják elérni, hogy minél fiatalabb korban szüljenek a magyar lányok. Az intézményi bölcsödékről szólva elmondta, sok munkáltatói fórumon voltam mostanában, egyetlen nagyvállalati vezető sem akart saját gyerekintézményt építeni. Ehelyett a rugalmas foglalkoztatás, a tömegeket elérő, alanyi jogon járó családi pótlék emelése, a nem dolgozók munkához segítése adna biztonságot a gyermekvállaláshoz - foglalta össze véleményét a szakértő. Tervek és vélemények a népszava.hu-n

Lázár János szerint százmilliárd forint lehet a miniszterelnök által csütörtökön bejelentett, a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége. Ebből a százmilliárdból viszont egyelőre egyetlen fillér sincs benne a jövő évi költségvetés tervezetében - a napi.hu cikke

A csomagról a magyaridők.hu-n  és az mno.hu-n is olvashat