• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A dolgozóikért és a gondozottakért is harcolnak

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Egy hete mondtak fel a martfűi Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ gondozói, mert hónapokig nem kapták meg fizetésüket.

Tizenöt idős felbontotta szerződését a szolgáltatóval, keddre egyeztetést ígért a szolgáltató. Vajon ellátatlanul maradtak a gondozottak? – tette fel a kérdést a szoljon.hu portálja.

A lelkiismeretünk ezt nem engedi – mondja az egyik gondozónő, hozzátéve, nem hagyják magukra az időseket, úgy dolgoztak a héten, ahogy eddig is. Tették ezt annak ellenére, hogy a héten még mindig nem kaptak fizetést (január óta) és felmondásukhoz kapcsolódóan sem jutottak hozzá papírjaikhoz.

Nagy Barnabás, a Gondoskodó Központ kommunikációs vezetője elmondta, az ellátottakat hónapokkal ezelőtt, még a normatív támogatás kifizetésének felfüggesztését követően tájékoztatták a gondozók a felmerült nehézségekről. A most kialakult helyzetben a szolgáltató felajánlotta az érintetteknek, hogy kérésükre felbonthatók a Kelet-Magyarországi Humán Szolgáltató Központtal kötött ellátási szerződésük, mivel másik szolgáltatótól csak így tudnak ellátást igényelni.

A 85 gondozott közül 15-en kérték ezt a lehetőséget. Mivel intézményünk jelenleg nem tud biztosítani gondozót, de az ellátási szerződés érvényben maradt, a fennmaradó 60 fő ellátása szünetel. A helyi szolgáltatás szolnoki telephely központtal működik, ott dolgozó munkatársaink folyamatos kapcsolatot tartanak a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőkkel, de a többi ellátott is rendelkezik azokkal az elérhetőségekkel, ahová sürgős esetben fordulhat.

Nagy Barnabás kiemelte: a kialakult helyzet ellenére szervezetük továbbra is működtetni kívánja szociális szolgáltatásait, de készek egy esetleges feladat átadásról is tárgyalni minden olyan szolgáltatóval, amely a szükséges engedélyekkel és feltételekkel rendelkezik. Ilyen lehet az önkormányzat által tervezett, leendő új szolgáltató. Csakhogy ez még nem működik ténylegesen. Ezt a folyamatot tovább nehezíti, hogy az új törvényi szabályozással megváltozott az ellátó rendszerbe való bejutás lehetősége. Ha az ellátottaink felmondják a velünk kötött szerződésüket, az új szolgáltatóhoz csak a jelentősen megszigorított belépési feltételek mellett jelentkezhetnek, amely helyzetben többüknek nem lesz lehetősége továbbra is ebben az ellátási formában részesülni – tette hozzá Nagy Barnabás.

Dr. Papp Antal polgármester elmondta: kedden találkoznak az önkormányzat és a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ munkatársai, hogy valamiféle azonnali megoldást találjanak. Mindez előrelépés, hiszen ilyen tárgyalás az elmúlt hónapokban még nem volt.