• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A dolgozók 90 százaléka aláírta a szerződést a Szent Imrében

Lapszemle 2021.03.02 Forrás: origo.hu
A dolgozók 90 százaléka aláírta a szerződést a Szent Imrében

Az intenzív részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban az orvosok és a szakdolgozók 90 százaléka aláírta az új jogviszonyról szóló szerződést – nyilatkozta az Origónak Bedros J. Róbert. Az intézmény főigazgatója, miniszterelnöki főtanácsadó köszönetet mondott munkatársainak, hogy az ország számíthat rájuk és elhivatott munkájukkal sok életet tudnak megmenteni. „Azok a kollégák, akik a járvány első két hullámában hősiesen küzdöttek az emberéletekért, továbbra is harcolnak, hiszen tisztában vannak a helyzet komolyságával és az egészségügyi dolgozók felelősségével. Tudják, hogy nincsenek egyedül ebben a küzdelemben, mert számukra minden szükséges eszköz és védőfelszerelés biztosított" – hangsúlyozta a főigazgató. A COVID-fertőzöttek száma a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban is emelkedik, de az első két hullámban tapasztaltakhoz képest egyelőre nem érzékeltek változást sem a betegség korcsoport-összetételét, sem pedig lefolyását illetően - mondta el.

Tömeges felmondásra nem került sor, hiszen az itt dolgozó kollégák számára olyan feltételeket alakítottunk ki, amelyek miatt megéri maradni a Szent Imre Kórházban. Az előírásoknak megfelelően úgy módosítottuk a munkahelyi pótlékok rendszerét, hogy senkinek ne csökkenjen a keresete. Több lehet, de kevesebb semmiképpen! - nyilatkozta.

Tény, hogy más egészségügyi intézményekhez hasonlóan, a Szent Imre Kórházban is szinte csak a legjobban leterhelt ellátási területen jelentkeztek problémák. Az új jogviszony kapcsán kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon került sor nagyobb arányú pályaelhagyásra. Az ott dolgozó 28 orvos közül 4 orvos és két rezidens távozik. Ami az ápolási területet illeti, az ott dolgozó 54 kolléga közül 17-en döntöttek a távozás mellett. A szerződések aláírása előtti időszakban folyamatosan egyeztettünk a kollégákkal és olyan megegyezést sikerült elérnünk, amely mindkét fél számára egyértelműen előnyös. Még egy osztály igényelt lényegesen kisebb humánerőforrás-átszervezést. Az érsebészeti terület a sebészet szakmai felügyelete alatt működött és működik jelenleg is, az érsebészeti osztályról távozó munkatársakat az ügyeleti ellátásban a zömmel érsebészeti szakvizsgával is rendelkező sebész kollégák helyettesítik, így szakmai szempontból is zavartalan az osztály működése.

Úgy tudjuk, hogy a távozók a végkielégítésük kézhezvétele után nagyrészt a magánegészségügyben dolgoznak tovább, vagy másik állami intézményben, egy részük pedig pályaelhagyóvá válik. Az ellátás zavartalansága házon belüli átcsoportosításokkal biztosított. Az intenzív részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos. Továbbiak a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink