• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A férfiak a könnyű nőcskékre buknak

Lapszemle Forrás: Népszabadság Online

Egy amerikai kutatás kimutatta, a dolog a vérükben van.

Egy új kutatás kimutatta, hogy ha a férfiak társat keresnek, nem a bájos, intelligens nők élveznek elsőbbséget, hanem inkább az enyhén ittas, felszabadult, ledér hölgyekre esik a választás - no, nem életük végéig persze, ezek általában rövid távú kapcsolatok – olvasható a Népszabadság – online oldalán.

Az Evolution and Human Behavior (Evolúció és emberi viselkedés) című szaklapban publikált tanulmány az úgynevezett szexuális kiaknázhatóság hipotézisére koncentrált, arra keresték a választ, hogy a férfiak valóban a könnyű szexre vannak-e programozva. (Az evolúciós pszichológia értelmében a szexuális kiaknázhatóság azt jelenti, hogy egy nő könnyebben belemegy a szexbe.) A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék, vajon azok a nők, akik butábbnak, vagy erősen ittasnak tűnnek, izgatóbbak-e egy átlagos férfi számára. Az Austin centrumában fekvő Texas Egyetem végzős hallgatója, Cari Goetz azzal a feltételezéssel kezdett kutatásába, hogy a modern nők még mindig érzékenyek az alkalmi szex terhességgel kapcsolatos következményeire, épp ezért nem szívesen mennek bele ilyesmibe.

A kutatók megkértek jó néhány egyetemistát, nevezzenek meg néhány tipikus testhelyzetet, magatartásformát és jellemvonást, amely sebezhetőségre utal. Pontosan 88 olyan jellemző vonás gyűlt össze, mely egy nőt kívánatossá tesz a férfiak szerint. Ilyenek szerepeltek a listán, mint az ajkak megnyalása, váll felett átpillantás, kissé álmos tekintet, ittasság, szűk öltözék, kövérség, alacsonyság, butaság, figyelemfelhívó viselkedés és a keblek érintése. Ezután a kutatásban részt vevő úriembereknek különböző, nőket ábrázoló fotókat mutattak, ezeket kellett osztályozniuk. A képeken álmos, butuskának tűnő, önkívületi állapotban lévő hölgyek voltak láthatók, legtöbbjük könnyű célpont egy csábítani akaró pasinak.

Később a kutatók 76 másik egyetemista fiúnak is megmutatták a képeket, és megkérdezték: mit gondolnak róluk, mennyire találják őket vonzónak, mi a véleményük arról, mennyire könnyű őket felszedni, és hogy rövid vagy hosszú távú kapcsolatot alakítanának-e ki velük?

A férfiakra csekély hatást gyakorolt a túlsúlyos és az alacsony hölgyek fotója, azonban a butuska, valamint a gyerekes kinézetű nők, az ittas vagy nagyon álmos lányokra azt felelték, könnyű őket felszedni, de a dolog nem is tartana sokáig, hosszú távú kapcsolatot a többség nem tudott volna velük elképzelni.

22 szexuális vágyat serkentő jellemzőt találtunk. Ezek közül 19-et jelentős szexuális vonzerővel hoztak összefüggésbe" – idézte a kutatás vezetőjét a Daily Mail. A kutatók úgy vélik, a férfiak nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget alkalmi légyottjuknak, tekintettel arra, hogy testük minden nap megközelítőleg 85 millió ondósejtet termel. Az eredmények alapján úgy látják, a kicsapongó férfiak, akik amúgy is kevésbé empatikusak és melegszívűek, voltak azok, akik a legjobban ráhangolódtak a hölgyek „kiaknázhatóságának" jeleire, ami azt jelzi, hogy a párkeresésben nem minden férfi ennyire felszínes.