• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

A Fogy a Petz mérlege: mínusz 91,6 kilogramm

Lapszemle 2019.02.21 Forrás: kisalföld.hu
A Fogy a Petz mérlege: mínusz 91,6 kilogramm

A programot maradéktalanul teljesítő 23 kórházi dolgozó összesen 91,6 kilogrammot fogyott.

Volt némi kétség a három hónapos program meghirdetésekor, de a múlt heti záráson összesített eredmények igazolták a legmerészebb reményeket is. A győri megyei kórházban lezajlott ,,Fogy a Petz" mérlege: mínusz 91,6 kilogramm. A rekorderek hetente egy kiló felesleget dobtak le. Lesz folytatás - írta a kisalfold.hu.

Az Egészségfejlesztési Iroda tavaly május óta működik Győrben, valamint a Győri járásban és pontosan olyan sikeres közösségi programok megvalósítása a feladata, mint a most zárult „Fogy a Petz". Az ötlet gazdája az irodát vezető dr. Boncz Ágota belgyógyász-endokrinológus.

– Adott volt a közösség, a kórházi dolgozók, a pályázati forrás és mivel – ahogy a magyarok negyven százalékának – a kollégáknak is láthatóan nagy hányada elhízott vagy súlyfelesleggel küzd, hamar összeállt a terv. Októberben kezdődött a program, és úgy tizenöt jelentkező után kezdtünk hinni abban, hogy tényleg működni fog. Aztán amikor meghaladta a negyvenet az érdeklődők száma, már csoportokat kellett kialakítanunk. Lelkesen láttunk munkához. A dietetikus megtanította a résztvevőket kalóriákat számolni, a gyógytornász edzette a csapatot hetente kétszer és havonta találkoztunk, hogy megnézzük, hogy alakultak a számok. A konyhán kérésünkre azóta 500 kalóriás fogyókúrás ebédet is főznek – mondta a doktornő, és hozzátette: a program elején és végén mindenkit megvizsgáltak, teljes labort végeztek, EKG-t, vércukorterhelést, vérnyomást és persze súlyt mértek. A tesztek több mint felében helytelen életmódra visszavezethető rendellenességre, nagyobb számban szénhidrátanyagcsere-problémára derült fény. Három hónap elteltével normalizálódtak az értékek.

Többen szerettek volna menet közben csatlakozni, de erre sajnos nem volt lehetőség. Most pedig, hogy napvilágot láttak az eredmények, még több kórházi dolgozó kíváncsi arra, hogy lesz-e folytatás.

 

– Mindenképp lesz – mosolyog dr. Boncz Ágota és sorolja a számokat. A programot maradéktalanul teljesítő 23 résztvevő összesen 91,6 kilogrammot fogyott. Ez nagy szám, tekintve, hogy a program időtartamába a diétagyilkos karácsony is beleesett... A rekorderekről a teljes cikkben

 

Legolvasottabb cikkeink