• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A gyógyító munkát segítő adomány Kisvárdán

Lapszemle Forrás: szon.hu

Az egyik legfontosabb célkitűzés a gyermekek egészségének minél hatékonyabb védelme, betegség esetén egészségük mihamarabbi helyreállítása.

A Felső–Szabolcsi Kórház csecsemő és gyermekgyógyászati osztálya mintegy hatvan ágyon 2–3 ágyas kórtermekben fogadja a kis betegeket. Egy önkéntes adományozó több mint félmillió forint értékben hozott adományt mindennapos használatra az itt fekvő betegek komfortérzetének még további javítására. Az osztály nyitott, a szülők éjszakai elhelyezése is megoldott, kis betegek érzelmi kötődésének kielégítésére – írja a szon.hu portálja.

A gyermekek ellátásához és gyógyításához nélkülözhetetlen fogyó eszközök pótlására kaptuk ezeket a mindennapos használatban nagyon fontos eszközöket – nyilatkozta dr. Molnár Sándor osztályvezető főorvos, hozzátéve azt is, ezek a felszerelési tárgyak, textíliák, étkészletek, tányérok, evőeszközök s egyéb a mindennapos használatban lévő eszközök, amelyek folyamatos használatba vannak. A kórházban fekvő gyereke számára fontosak, mint a lepedő, ágytakaró, párnahuzat és sorolhatnám tovább, melyek a mindennapos használat során olyannyira elhasználódnak, hogy már a gyermekek számára használhatatlan. Ezt mindenki tapasztalhatja saját otthonában, hogy két–három gyermek esetében is milyen rövid idő alatt megy használhatatlanná a textília. Mint kiemelte, ilyen eszközöket kaptak most egy önzetlen támogatótól, de mint hozzátette: kis értékű kézi műszereket, gyógyszerporlasztókat, inhaláló készülékeket, valamint kisméretű digitális vérnyomásmérőt is kaptak. Ezek nem különleges műszerek, de már minden beteg mellett ott kellene, hogy legyen a betegágy mellett. De van az adományban egy olajradiátor is. A most kapott felszerelési tárgyakat, használati eszközöket, melyeket a terápiás kezelések során rendszeresen használunk, mindig köszönettel veszünk.

A most adományként kapott, a komfortérzetet maximálisan kielégítő szükséges eszközök javítják az intézményünkben gyógykezelésben részesülők komfortérzetét. Az itt dolgozó orvosok, nővérek megtesznek mindent a gyógyulás érdekében, de ehhez szükséges, az otthoni komfortérzethez legalábbis hasonló élét megteremtése. Ezek az eszközök, műszerek segítenek munkák során a mihamarabbi gyógyulás elérésében. Köszönjük Paróczai Róbertnek ezt az adomány, melyet igyekszünk a leghasznosabban használni – tette hozzá dr. Molnár Sándor.