• nátha
  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

A higiénia, a látvány és a szex miatt fazoníroznak a nők

Lapszemle 2019.06.15 Forrás: Dívány
A higiénia, a látvány és a szex miatt fazoníroznak a nők

A felmérésben résztvevők 61 százaléka használ klasszikus borotvát, 17,5 százalékuk az ollóra esküszik.

Ha nyár, akkor szőrtelenítés! A JAMA Dermatology oldalán nemrég jelent meg egy tanulmány, melynek szerzői annak jártak utána, hogy a nők milyen arányban és miért fazoníroznak, és persze mellékeltek pár jó tanácsot azoknak, akik nem ragaszkodnak az eredeti állapothoz, írja a Dívány.

Dr. Tami Rowe és csapata 3316 nőt kérdezett meg a témában, 83,8 százaléka elismerte, hogy igenis ápolja a fanszőrzetét, a többiek pedig soha nem foglalkoztak vele. Talán nem meglepő, de a fazonírozás arányaiban sokkal népszerűbb a fiatal és a magasabb végzettségű nők között, a jövedelem, a lakhely viszont nem igazán befolyásolja, hogy valaki mit művel a szőrzetével. 

A válaszadók 59 százaléka higiéniára hivatkozva (is) fazoníroz, azért nem szabad elfeledkezni arról, hogy a szőrzet elvileg azért van, hogy védelmet nyújtson, és távoltartsa (az oda nem illő dolgokat (kórokozok, kosz) az érzékeny részektől.

A Mashable cikke szerint a megkérdezettek több mint fele pedig azért szentel erre időt és pénzt, mert szerintük ettől sokkal jobban néznek ki ott lent (31,5 %) vagy éppen partnerük igényeinek akarnak megfelelni. Persze nemcsak a férfiakat, meg a pornóipart lehet okolni azért, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy részben vagy teljesen megszabadulnak a fanszőrzetüktől, állítólag azok a nők is hibásak, akik azzal büszkélkednek, hogy az ő intimfazonjuk milyen csodás. 

Sokan voltak azok is, akik nyaralás, orvosi vizsgálat és beavatkozás miatt szabadultak meg a szőrzettől, vagy mondjuk az orális szex (19,1%) miatt.  "Úgy tűnik, hogy bármilyen olyan helyzetről is van szó, amikor a nőknek meg kell mutatniuk az intim testrészeiket, arra készteti a őket, hogy fazonírozzanak" - tette hozzá Rowen, aki szerint vizsgálat előtt tényleg semmi szükség nincs arra, hogy megnyiratkozzunk. Persze ha valakinek ettől nő a komfortérzete és sérülés nélkül meg tudja úszni a szőrtelenítést, akkor tegyen így, ez mindenkinek a saját döntése. 

A válaszadók 20 százaléka több mint 11 alkalommal tüntetett el minden szőrt az intimterületekről, de ne aggódjon, ha ön soha nem bírta rászánni magát a barbis altájra, a többség soha nem kopaszította meg magát, vagy maximum ötször szánta rá magát erre. 

A felmérésben résztvevők 61 százaléka használ klasszikus borotvát, 17,5 százalékuk az ollóra esküszik, 12 százalékuk pedig az elektromos borotvákra, csupán 0,7 százalékuk próbálta ki a lézer szőrtelenítést, 0,1 százaléuk pedig az elektrolízises módszert. 

A borotválkozás a legrosszabb módszer, gondoljon csak a kis vágásokra és a begyullladt szőrtüszőkre, és Rowe a gyantázásról sem gondol sokat többet, és talán a lézeres szőrtelenítés a legbiztonságosabb módszer. Ha az utóbbi mégsem opció, a szakértő azt javasolja, ollóval igazítson fazont, mondjuk ez nem segít azokon, akik a kopaszságra esküsznek. 

Fotó: Shutterstock

Legolvasottabb cikkeink