• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A kórházak honlapján alig van információ

Lapszemle 2020.03.05 Forrás: mfor.hu
A kórházak honlapján alig van információ

Talán a leghitelesebb az lenne, ha az egészségügyi intézmények honlapján is hozzájuthatnánk információkhoz a járvánnyal kapcsolatban.

Elindult a kormány koronavírussal foglalkozó weblapja, ezzel együtt még mindig furcsa, hogy a külföldi kórházakkal szemben elvétve találni olyan magyar kórházi honlapot, amelyen tájékoztatást adnak az érdeklődőknek a koronavírus jelenlegi aktualitásairól, vagy az alapvető higiénés szabályokról, írja az mfor.hu.

Szinte mindenki a sajtóból tájékozódik/tájékozódott az egyre terjedő vírusról, ahol néha az álhírek között kell megtalálni a valódiakat, ezért talán a leghitelesebb az lenne, ha az egészségügyi intézmények honlapján is hozzájuthatnánk információkhoz a járvánnyal kapcsolatban. Igen sok kórház honlapjára rákattintottunk, s ezek után kijelenthető, hogy a magyar egészségügyi intézmények 90 százaléka semmilyen aktuális információt nem tett fel a koronavírus jelenlegi helyzetéről. A legtöbb kórház utolsó aktualitása az influenza miatti látogatási tilalom kihirdetése.

Pozitív meglepetést okoztak a szúrópróbaszerű tesztelések: 

A Győri Petz Aladár Kórház honlapján feltüntették a koronavírus miatt hívható ingyenes zöld számot.

Az Ajkai Magyar Imre Kórház február 28-i bejegyzése arról tájékoztatja honlapján a látogatóit, hogy az intézményben jelenleg nincs diagnosztizált koronavírusos beteg.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Klinikai Központja arról tájékoztatja az érintetteket internetes felületén, hogy a koronavírussal kapcsolatban intézkedéseket vezetett be az egyetem kínai hallgatóival kapcsolatban, de ez nem érinti a vírussal kapcsolatos általános teendőket.

A Dél-Pesti Centrumkórházban már hetekkel ezelőtt kialakítottak egy karantént a külföldről hazaérkező magyarok számára, ezért kiemelt szerepük tökéletesen egybevág aktualizált honlapjukkal, ahol megtalálhatók a koronavírusról szóló információk.

A Magyar Honvéd Kórház honlapján egyedülálló módon nem csak a legfrissebb statisztikákat találhatók meg (az elmúlt egy hétben hány embert látott el a sürgősségi osztály, hány műtét volt, hány baba jött a világra), hanem szó esik a koronavírusról is. Mint írják, a koronavírus járványügyi helyzetének monitorozását a kórház szakemberei folyamatosan végzik. Szintén folyamatos a járványügyi koordináció a Magyar Honvédségen belül és a társszervekkel egyaránt. Mindennek érdekében az intézmény egy katonai összekötő tisztet delegálta a Belügyminisztérium Központi Ügyeleti Szolgálatába. 

A pálmát a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának honlapja viszi, ahol elérhető Dr. Kemenesi Gábor, a Klinika virológusával készült igen informatív interjú. A Virológia Pécs FB-oldalán egyébként folyamatosan interaktívan tájékoztat a vírussal kapcsolatban.

A magán egészségügyi intézmények közül a Duna Medical Centernél találtak információt a vírussal kapcsolatban.

Legolvasottabb cikkeink