A konyhatechnológia most is korszerű, a húsokra vonatkozó ajánlások eddig is érvényben voltak.
Egyelőre nem írják át a közétkeztetési és a kórházi menüket a WHO intése miatt, miszerint a túl sok feldolgozott hús hozzájárulhat egyes daganatos betegségek kialakulásához - írta a nol.hu.
A már meglévő daganat „viselkedését" nem befolyásolja az étkezés, a betegség annál sokkal gyorsabb lefolyású, minthogy a káros élelmiszerek kifejthetnék hatásukat – nyilatkozta a Népszabadságnak több onkológus. A daganat évtizedes és összeadódó toxikus hatások nyomán alakul ki, a kórházban a diéta értelme már csekély lenne.
Az egészséges emberek számára kiadott táplálkozási ajánlások irányadóak a betegeknél is – mondta Kiss István professzor, a Pécsi Egyetem népegészségtani intézetvezetője. Hozzátette: a kezelés alatt álló betegek esetében nagyon fontos a megfelelő és jó minőségű fehérjebevitel, kismértékben a húsfogyasztás sem tiltott.
A professzor szerint nem a húsokkal, hanem az elkészítési móddal lehet probléma. A nagyüzemi módon feldolgozott termékek – mindegy, milyen húsból készülnek – növelik a daganatok kialakulásának kockázatát. A hogyan a teljes cikkben