• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A kórházak sem írják át a menüt

Lapszemle Forrás: nol.hu

A konyhatechnológia most is korszerű, a húsokra vonatkozó ajánlások eddig is érvényben voltak.

Egyelőre nem írják át a közétkeztetési és a kórházi menüket a WHO intése miatt, miszerint a túl sok feldolgozott hús hozzájárulhat egyes daganatos betegségek kialakulásához - írta a nol.hu.

A már meglévő daganat „viselkedését" nem befolyásolja az étkezés, a betegség annál sokkal gyorsabb lefolyású, minthogy a káros élelmiszerek kifejthetnék hatásukat – nyilatkozta a Népszabadságnak több onkológus. A daganat évtizedes és összeadódó toxikus hatások nyomán alakul ki, a kórházban a diéta értelme már csekély lenne.

Az egészséges emberek számára kiadott táplálkozási ajánlások irányadóak a betegeknél is – mondta Kiss István professzor, a Pécsi Egyetem népegészségtani intézetvezetője. Hozzátette: a kezelés alatt álló betegek esetében nagyon fontos a megfelelő és jó minőségű fehérjebevitel, kismértékben a húsfogyasztás sem tiltott.

A professzor szerint nem a húsokkal, hanem az elkészítési móddal lehet probléma. A nagyüzemi módon feldolgozott termékek – mindegy, milyen húsból készülnek – növelik a daganatok kialakulásának kockázatát. A hogyan a teljes cikkben