Azokban az országokban, ahol az emberek megfelelő D-vitaminhoz jutnak, több autoimmun betegség is ismeretlen.
Az emberek fele nem jut hozzá megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz, pedig hiányát összefüggésbe hozták már több rákfajtával (vastagbél-, prosztata-, mell- és petefészekrák), magas vérnyomással, szívbetegséggel, cukorbajjal, depresszióval, csontritkulással. A D-vitamin szinte teljesen hiányzik ételeinkből, így nem csoda, ha egy csomó betegséget közvetve vagy közvetlenül ennek hiánya okoz - írja a kiskegyed.hu.
dr. Mark Hyman, közismert amerikai orvos az elmúlt 5 évben letesztelte minden egyes betegének D-vitamin szintjét.
Az eredmény megdöbbentette, de az még inkább, milyen változásokon mentek keresztül páciensei, miután szervezetük hozzájutott a megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz: állapotuk sokat javult.
Mivel a nyaralások kivételével nem tartózkodunk elegendő időt a napon, nem eszünk naponta 850 gramm vadlazacot vagy 10 kanálnyi csukamájolajat, szervezetünknek D-vitamin kiegészítésre van szüksége. A felnőtteknek ajánlott napi mennyiség hazánkban 1500-2000 NE, de dr. Mark Hyman szerint ennél jóval több D-vitaminra van szüksége a szervezetnek: ő 10000 NE-t javasol.
Állítását arra alapozza, hogy azokban az országokban, ahol a napsugárzásnak köszönhetően az emberek 10000 NE-nek megfelelő D-vitaminhoz jutnak, több autoimmun betegség is ismeretlen, köztük a multiplex szklerózis, az 1-es típusú cukorbetegség, a lupusz és a reumás artritisz.
további részletek a weboldalon.