Azokat az élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontokat nézik, amelyek meghatározhatják egy konyha működését.
Az iskolai, óvodai konyhák több mint tíz százaléka kapott kiváló minősítést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzésén - mondta az InfoRádiónak a szervezet főosztályvezetője. A legtöbb cég közepes vagy jó minősítéssel zárta az ellenőrzéseket, a gyengébben szereplő önkormányzatoknál, vállalkozásoknál fejlesztési tervet készített a hivatal - számolt be róla az Inforádió.
Zoltai Anna elmondta, hogy a minősített konyhák száma már megközelíti a kétezret, az érintett fogyasztók száma pedig a 900 ezret. Összesen 3000-3200 konyha működik az országban, vagyis jelentős a vizsgált konyhák aránya. „Azoknál a konyháknál, amelyek 1-es vagy 2-es minősítést kaptak, nagyon sok esetben a szemlélet korszerűtlen vagy a tudás hiányzik. Ezért hívjuk fel a figyelmet a szakvéleményekben arra, hogy mire koncentráljanak" - mondta.