• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A magas szintű munka elismerése az életműdíj

Lapszemle 2022.03.17 Forrás: boon.hu
A magas szintű munka elismerése az életműdíj

„A munkát csapatban végezzük, az eredmények annak is köszönhetőek, hogy remek kollégák vesznek körül” – mondta dr. Révész János.

Batthyány-Strattmann László-díjat vett át csütörtökön dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől. Az életműdíj rangos elismerése a több évtizedes kiemelkedő, egészségügyi szakmai tevékenységnek. A boon.hu kérdezte a szakembert.

Véleménye szerint elsősorban az egészségügyi szervezőmunka az, amiért érdemessé válhatott az elismerésre. „A feladat az onkológia szakterületével kezdődött, ahol külön kutatási részleget állítottunk föl, és az első, amelyben az onkoteamrendszer működésének speciális formuláját hoztuk létre. Amikor a kórház főigazgatója lettem, a menedzsmentben is különválasztottuk az üzemeltetést és a medikai ellátást. Ennek alapján építettük föl a szervezeti struktúrát és kapcsoltuk össze később a két területet, amely egy újszerű megközelítés és szemlélet Magyarországon” – hangsúlyozta a főigazgató. 

Az egyéni karrier ívelése és az intézmény fejlődése párhuzamosan fut egymás mellett. Az elmúlt négy évben számos új beruházás, fejlesztés történt a központi kórházban és tagintézményeiben, amelyek koordinációja a kórház vezetésének külön feladat volt.

„Kettős szemléletre van szükség az intézményrendszer irányításához, egyrészt egy vállalatirányítási, másfelől egy egészségügyi ellátási látásmódra” – fogalmazott dr. Révész János. Hozzátette: „Egy piramisrendszerben építkezünk. 2018-ban a legfontosabb feladat az volt, hogy a kórház-üzemeltetés alapjait rendkívül stabillá tegyük. Ennek megfelelően jártunk el. Teljesen átalakítottuk a gazdálkodást. Egy korszerű logisztikai rendszert hoztunk létre, egy logisztikai bázist építettünk fel. Újraszerveztük az élelmezési tevékenységet is, és megerősítettük a betegszállító, illetve személyszállító tevékenységet.”

„A betegellátás területén is az alapokat próbáltuk erősíteni. Gondolok itt elsősorban a diagnosztikára és ezen belül is a radiológiai diagnosztikára. Az elmúlt időszakban két CT-készüléket és egy új MRI-készüléket helyeztünk üzembe. Azért volt ez fontos, hogy teljes mértékben kiszolgálhassuk a klinikai egységeket. Továbbiak a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink