• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A mentők a rendőrökre vártak, a beteg meghalt

Lapszemle 2020.01.27 Forrás: 444.hu
A mentők a rendőrökre vártak, a beteg meghalt

A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte, ezért kértek rendőri segítséget, védelmet - írták.

Az ország legszegényebb falujának, Csenyétének polgármestere szerint a településen azért halt meg egy ember, mert a mentősök nem értek időben a házához. Kiss István szombaton este töltött fel egy videót a Facebookra, amin rendőrök, mentősök és láthatóan feldúlt falubeliek társaságában áll a településre vezető egyik úton. A videóban a polgármester arról beszél, hogy a mentősök a falu határában várták a rendőrök megérkezését, ezért nem értek oda időben a beteghez - írta a 444.hu. A polgármester egy másik videóban arról beszélt, hogy miután a férfi kora este fürdés közben rosszul lett a rokonai próbálták újraéleszteni, amíg a mentősök a település határában várakoztak. Miután a férfi meghalt, a polgármester a saját autójával vitte el mentősökhöz, akik megállapították a halál beálltát.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol annyit közöltek, hogy a rendőrök az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is.

Az Országos Mentőszolgálat a következőket írta a 444 kérdéseire vasárnap délután 1530-kor: A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk. A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk. További részletek a cikkben

Legolvasottabb cikkeink