• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A mentők a rendőrökre vártak, a beteg meghalt

Lapszemle 2020.01.27 Forrás: 444.hu
A mentők a rendőrökre vártak, a beteg meghalt

A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte, ezért kértek rendőri segítséget, védelmet - írták.

Az ország legszegényebb falujának, Csenyétének polgármestere szerint a településen azért halt meg egy ember, mert a mentősök nem értek időben a házához. Kiss István szombaton este töltött fel egy videót a Facebookra, amin rendőrök, mentősök és láthatóan feldúlt falubeliek társaságában áll a településre vezető egyik úton. A videóban a polgármester arról beszél, hogy a mentősök a falu határában várták a rendőrök megérkezését, ezért nem értek oda időben a beteghez - írta a 444.hu. A polgármester egy másik videóban arról beszélt, hogy miután a férfi kora este fürdés közben rosszul lett a rokonai próbálták újraéleszteni, amíg a mentősök a település határában várakoztak. Miután a férfi meghalt, a polgármester a saját autójával vitte el mentősökhöz, akik megállapították a halál beálltát.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol annyit közöltek, hogy a rendőrök az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is.

Az Országos Mentőszolgálat a következőket írta a 444 kérdéseire vasárnap délután 1530-kor: A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk. A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk. További részletek a cikkben

Legolvasottabb cikkeink