• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A mentőszolgálat új mentési pontot adott át Tompán

Lapszemle 2023.12.28 Forrás: baon.hu
A mentőszolgálat új mentési pontot adott át Tompán

Hétköznap 16 órától reggel 8 óráig, hétvégenként pedig 0-24 órában működik az új mentési pont.

Biztonságosabb és gyorsabb lett a Kiskunhalastól délre eső térség sürgősségi betegellátása. Új mentőpontot adtak át Tompán, ahol az önkormányzat adott ingyenes használtba egy épületet a mentőszolgálat részére, ahol egy kocsibeállót is kialakított - írta a baon.hu. Véh László, Tompa település polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat nem csak a helyet biztosítja, hanem a teljes rezsi számlát is fizeti. – A jelenlegi állapot ideiglenes, mert a hosszabb távú terveink között szerepel egy egészségügyi központ létrehozása, ahol a mentőszolgálatnak is szeretnének 21. századi munkakörülményeket biztosítani – hangoztatta az átadón a település vezetője, aki beszélt arról is, hogy tíz évvel ezelőtt kereste meg először Bányai Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy szeretnének, ha térségben működne egy mentőállomás.

– Szeretnénk elérni, hogy egy idő után majd a tompai mentési pont is egy olyan korszerű mentőállomás legyen, mint amelyek a környéken a közelmúltban fel lettek újítva. Bízom abban, hogy sikerül majd közösen pályázni, mint a mentőszolgálattal, mint a várossal, valamilyen magyar kormányzati, vagy európai uniós alaphoz, hogy a jelenlegi helyszínt komfortosabbá tudják tenni és legyen fűtött garázs a mentőautónak is, illetve az itt dolgozó mentősöknek is jobb legyenek a munkakörülmények – fejtette ki Bányai Gábor kormánybiztos kiemelve, hogy a mentési pont létrehozásával máris jelentősen javult a térség sürgősségi egészségügyi ellátása.

– Egyértelmű volt, hogy Bács-Kiskun vármegye területén, ahhoz, hogy minden egyes beteghez kiérjünk az előírt időben, legalább öt olyan pontra van szükség, ahonnan a mentőautó gyorsabban el tudja érni a rászorulókat. A korábbi években már nyitottunk Solton, Orgoványban, Nagybaracskán és idén november elején Lajosmizsén mentési pontot – húzta alá dr. Zentai Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója.

A tompai mentési pont létrehozásához a kiskunhalasi mentőállomás gépjárműparkját bővítették egy ötödik mentőegységgel. A két fős személyzetet a halasi anyaállomás biztosítja, a váltások is ott történnek, valamint a szükséges gyógyszerfeltöltések a szolgálat elején, majd a mentőegység kivonul a tompai mentési pontra és ott várja a riasztást.